Microsoft Phone

Microsoftin sovellus laajentaa netin saatavuutta

Windows 10 -tietokoneille tarkoitetun sovelluksen avulla pääsee mobiilikaistalle pelkällä Microsoft-tilillä. Erillistä operaattorisopimusta ei tarvita.

maanantai 19. joulukuuta 2016 teksti A. Daugaard

Mobiililaajakaistan käyttäminen edellyttää sim-kortin lisäksi operaattorilta hankittua liittymää. Microsoftin datasovellus muuttaa netinkäyttöä radikaalisti, sillä sitä käyttämällä ei tarvitse olla datasopimusta tietyn operaattorin kanssa.

Verkkoyhteyden voi muodostaa Windows 10:ssä käytännössä missä tahansa hankkimalla Windows-kaupasta matkapuhelinverkon datayhteyden, jota käytetään Maksetut datayhteydet -sovelluksella.

Nettiin missä tahansa Sovelluksen lisäksi Windows 10 -tietokoneessa tarvitaan mokkula ja yhteensopiva Microsoftin sim-kortti. Kun Windows-kaupasta ostettu datayhteys on käytössä, sillä pääsee nettiin missä tahansa, missä matkapuhelinverkko vain on olemassa.

Maksetut datayhteydet -sovellus on jo saatavana Windows-kaupassa, mutta ensin alkuun matkapuhelinverkon datapalvelu ja Microsoftin sim-kortti ovat saatavilla vain Isossa-Britanniassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Windows 10 -tietokoneiden lisäksi datapalvelu tullee saataville ainakin Microsoftin Surface-laitteille.

Ei toistuvia maksuja Windows-kaupasta hankittuun datayhteyteen ei liity sopimuksia tai toistuvia maksuja. Yhteyden käyttö päättyy joko ostetun datamäärän tai käyttöajan mukaan. Toistaiseksi yhteys on voimassa vain siinä maassa, josta se on ostettu, mutta verkkovierailutuki on jo luvassa.

Myös Applella on vastaava ratkaisu, Applen omalla sim-kortilla varustettu iPad. Laitteella voi vaihtaa palveluntarjoajaa ja valita mobiilidatapaketin sim-korttia vaihtamatta. Applen sim ei sekään ole vielä saatavana Suomessa.

Ehkä sinua kiinnostaa...