Microsoft Bing
© Shutterstock

Microsoft kehittää palveluitaan tekoälyllä

Microsoft vahvistaa palveluidensa ominaisuuksia lisäämällä niihin tekoälypohjaisia toimintoja. Muun muassa yhtiön Bing-hakukoneen moottoria viritetään tekoälyllä.

perjantai 15. joulukuuta 2017 teksti P. Jensen

 

Microsoft lisää tekoälypohjaisia toimintoja useisiin palveluihinsa, kerrottiin ohjelmistojätin tekoälytapahtumassa. Tekoälyllä ryyditetään muun muassa Bingiä, joka on Microsoftin vastine Googlen hakukoneelle.

Tekoälyn avulla parannetaan Bingin hakutuloksien osuvuutta. Jos Bingille esittää esimerkiksi kysymyksen, johon on useita vastauksia, Bing kerää tulokset vierekkäin, jolloin käyttäjä saa mahdollisimman kattavan vastauksen.

Tekoälyllä kehitetään Engadget-sivuston mukaan myös muun muassa kuvahakua.

Microsoftin Bing on maailman kolmanneksi suurin hakukone Googlen ja kiinalaisen Baidun jälkeen. Binigin osuus globaalista hakukakusta on kahdeksan prosenttia.

Pidä tietosi digiajassa KotiMikron avulla – tilaa yksi KotiMikro kotiin kannettuna, niin saat pääsyn 300 ohjelmaa käsittävään Etunurkkaan vain 3,90 eurolla!

Microsoft panostaa tekoälyyn

Tekoäly ei tule parantamaan pelkästään Microsoftin hakukonetta. Myös Microsoft Office ja Microsoftin ääniohjattava Cortana-avustaja päivitetään tekoälyaikaan.

Microsoft Word esimerkiksi lisää sanastoonsa lyhenteitä, joita tekoäly havaitsee käyttäjän käyttävän. Tekoäly tuo myös lisää käytettävyyttä datan ja kaavioiden hallintaan Excelissä.

Lue myös: Viisi vinkkiä, joilla käytät Wordia fiksusti

Microsoft kuuluu laajaan joukkoon tietotekniikka-alan yrityksiä, jotka tuovat tekoälyä tuotteisiinsa. Kuluneena vuonna muun muassa Apple, Google ja Huawei ovat esitelleen tekoälyyn perustuvia toimintoja.

> Lue uusista tekniikoista ja ratkaisuista

Ehkä sinua kiinnostaa...