Biisafe

Löydä avaimet älypuhelimella

Kiireessä pudonneiden tai takin taskuun jääneiden avaimien metsästäminen ei ole hauskaa. Aikoinaan avaimia metsästettiin vihellykseen vastaavan avaimenperän avulla, nyt apuna voi käyttää älypuhelinta tai tablet-tietokonetta.

perjantai 6. helmikuuta 2015 teksti Teemu Masalin. Kuvat: Teemu Masalin.

BiiSafe Buddy on tyylikäs avaimenperä, joka sopii vaikka auton avaimien seuraan.

BiiSafe Buddy on kotimainen keksintö, joka varmistaa, etteivät avaimet unohdu kotiin tai putoa huomaamatta taskusta. Kyseessä on langattomasti älypuhelimen tai tabletin kanssa kommunikoiva älykäs avaimenperä. Bluetooth-yhteyttä hyödyntäviä avaimenperiä on muitakin, mutta BiiSafe Buddy on ehdottomasti markkinoiden parhaimmistoa.

Suomessa valmistettu BiiSafe Buddy on todella tyylikäs ja laadukkaan oloinen laite. Se on veden- ja iskunkestävä ja toimii myös pakkasessa ja lumessa. Pienessä pyöreässä avaimenperässä on merkkivalot, pieni sisäänrakennettu kaiutin ja vain yksi iso painike. Virran laite ottaa littanasta paristosta, joka on valmiiksi asennettuna ja vaihdettavissa uuteen noin 3-12 kuukauden välein käytöstä riippuen.

Sovellus toimii vainukoirana

BiiSafen ideana on olla jatkuvassa yhteydessä älypuhelimeen. Jos avainnippu tai muu BiiSafe Buddyyn kytketty tavara, kuten lompakko hukkuu, sitä voidaan etsiä avaamalla puhelimesta BiiSafe-sovellus. Androidille, iPadille ja iPhonelle saatava suomenkielinen sovellus näyttää missä kohtaa BiiSafe Buddy on sekä aktivoi sen soittamaan hälytystä ja vilkuttamaan valoja. Siten vaikka taskuun unohtuneet avaimet löytyvät helposti.

Avaimet eivät putoa enää huomaamatta, jos niihin on kytketty BiiSafe Buddy.

BiiSafe Buddy ja älypuhelin kommunikoivat Bluetooth-yhteydellä, joten etäisyyttä niiden välillä voi olla korkeintaan kolmisen kymmentä metriä. Jos mennään liian kauaksi, sovellus varoittaa yhteyden katoamisesta. BiiSafe Buddy reagoi myös putoamiseen. Jos avaimet putoavat taskusta, sovellus alkaa hälyttämään ja BiiSafe Buddy alkaa vilkuttamaan valoja ja soittamaan hälytysääntä.

Yhteyden älypuhelimeen voi muodostaa myös painamalla BiiSafe Buddyn ainoaa painiketta. Näin voidaan etsiä vaikkapa taskuun unohtunut älypuhelin tai lähettää sijaintitieto. Tiedon voi jakaa myös perheenjäsenien ja kaverien kanssa asentamalla heille BiiSafe-sovellus. Sijainnin lisäksi BiiSafe-sovellus näyttää lämpötilan Buddyn sisällä olevan lämpötila-anturin mittaamana.

Koko perheen Buddy

Laitteen toinen käyttömuoto on ilmoittaa oma sijaintitieto tai lähettää hälytys. Jos esimerkiksi perheenjäsen on menossa jonnekin ja hänellä on älypuhelin ja BiiSafe Buddy mukana, hän voi painaa saapumisen merkiksi Buddyn painiketta, jolloin kotona nähdään hänen olevan perillä. Hälytys lähetetään painamalla painiketta pidempään pohjassa, jolloin sovellukseen tulee ilmoitus hälytyksestä. Android-puhelimessa BiiSafe-sovellus voi lähettää viestin ja sijainnin myös tekstiviestillä, silloin vastaanottajalla voi olla mikä tahansa puhelin, vaikka Lumia johon BiiSafe-sovellusta ei saa.

Android-laitteen kanssa voi olla yhteydessä vain yksi BiiSafe Buddy, mutta jos käytössä on iPad tai iPhone, siihen voidaan liittää neljä Buddya lisää, jotka voi liittää myös useampaan mobiililaitteeseen. Ne toimivat kuitenkin vain etsimiseen. Sijainnin ja hälytyksen voi lähettää vain yhdellä Buddylla.

BiiSafe Buddy on hauska ja hyödyllinen laite, joka voi parhaimmillaan olla hyvinkin hyödyllinen.

Älykäs kotimainen avaimenperä**

|

+ Laadukas kotimainen tuote

+ Hälyttää avainten putoamisesta

+ Lähettää sijainnin

- Hälytysääni saisi olla voimakkaampi

- Ei toimi Lumiassa

Hinta: 45 €

Lisätietoja verkossa

BiiSafe on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen F-Securen kanssa BiiSafe Buddy -tuotteen myynnistä ja jakelusta F-Securen myyntikanavien kautta.

Juttua on päivitetty 7.7.2015: Hintatieto on muuttunut ja juttuun lisättiin tieto F-Securen tuotelanseerauksesta.

Ehkä sinua kiinnostaa...