lidl_nfc

Lähimaksaminen onnistuu kaikissa Suomen Lidl-myymälöissä

Lidl otti huhtikuun alusta ensimmäisenä yrityksenä lähimaksamisen käyttöön valtakunnallisesti Suomessa. Suomi on viides maa, jossa Lidl on ottanut lähimaksamisen käyttöön.

tiistai 1. huhtikuuta 2014 teksti Maija Vari. Kuvat: Lidl.

Lähimaksaminen on nopea ja helppo tapa maksaa alle 25 euron suuruisia ostoksia. Maksukorttia ei tarvitse laittaa maksupäätteeseen, eikä tunnuslukua tarvitse näppäillä. Maksutapahtuma nopeutuu: maksun voi suorittaa alle sekunnissa.

Lähimaksukortit yleistyvät Suomessa vauhdilla. Nämä kortit tunnistaa lähimaksamisesta kertovasta kaarisymbolista kortin etupuolella.

”Kaikki Nordean nykyiset Visa Debit -kortinhaltijat ovat saaneet lähimaksukortin automaattisesti uusintojen yhteydessä toukokuusta 2013 alkaen. Uutta Visa Debit -korttia haettaessa lähimaksuominaisuudella varustetun kortin on saanut 14.3.2013 lähtien”, kertoo Nordean Suomen korttiyksikön johtaja Paula Näkki.

Lidl-myymälässä asiakasta muistutetaan lähimaksuominaisuudesta maksupäätteessä olevalla kaarisymbolilla ja maksupäätteen näytössä lukevalla tekstillä. Lisäksi maksupäätteessä on erillinen tarra, joka muistuttaa lähimaksumahdollisuudesta.

Lähimaksaminen perustuu langattomaan teknologiaan (Near Field Communication, NFC), joka mahdollistaa viestinnän elektronisten laitteiden välillä. Suomi on viides maa, jossa Lidl ottaa lähimaksamisen käyttöön. Lähimaksaminen on käytössä Isossa-Britanniassa, Puolassa, Tsekissä ja Slovakiassa.

”Kokemukset muista maista ovat olleet positiivisia. Näiden pohjalta voidaan arvioida, että NFC:llä maksaminen on noin kolme kertaa nopeampaa kuin kortilla tai käteisellä maksaminen nykyisin. Suomessa olemme pilotoineet lähimaksamista tammikuusta 2014 alkaen kuudessa myymälässä. Olemme saaneet henkilökunnalta ja asiakkailta hyvää palautetta erityisesti maksutapahtumien nopeutumisesta”, kertoo Lidl Suomen hallintojohtaja Sami Pyykönen.

Lähimaksujen määrä on nelinkertaistunut Euroopassa viimeisen 12 kuukauden aikana.

”Maksupäätteitä Euroopassa on jo yli 1,3 miljoonaa ja määrä kasvaa jatkuvasti. Myös Suomessa lähimaksuja vastaanottavien liikkeiden määrä lisääntyy nopeasti”, kertoo Näkki.

Ehkä sinua kiinnostaa...