vincitpikku

Kuntoutusta kuukävelyllä

Pirkanmaan Erikoiskuntoutus on ottanut käyttöönsä maailman ensimmäisen virtuaalimaailmaan liitetyn painokevennetyn kävelymaton. Virtuaalimaailma stimuloi aivoja, motivoi harjoitteluun ja näin edistää kuntoutumista.

perjantai 8. kesäkuuta 2012
vincitjaihminen

Virtuaalimaailman integroinnista kävelymattoon vastasi tamperelainen ohjelmistotalo Vincit Oy.

”Kuntoutukseen liitetyt erilaiset virikkeet – kuten virtuaalimaailma – aktivoivat aivojen syvien osien käyttöä ja nostavat pintaan tunteita, kokemuksia ja mielikuvia. Lukuisissa aivotutkimuksissa onkin todettu, että aivot reagoivat erityisesti virikelähtöiseen kuntoutukseen, mikä sekä motivoi että nopeuttaa kuntoutumista”, Pirkanmaan Erikoiskuntoutuksen toimitusjohtaja Maijaliisa Vuento-Lammi selventää.

Virtuaalimaailmaan liitetty kävelymatto on integroitu Google Earth -palveluun, joten matolla pääsee kävelylle vaikkapa kuuhun, Saana-tunturille, Australian Sunshine Beachille, Colosseumille tai Versaillesiin.

”Kuntoutuja etenee virtuaaliympäristössä sillä vauhdilla, jota hän matolla kävelee. Reitit voidaan suunnitella kuntoutujan omien halujen ja toiveiden mukaan, joten kävelyretken voi tehdä vaikkapa New Yorkin pääkadulla tai omassa kotipiirissä”, Vincit Oy:n innokas johtaja Pasi Kovanen kertoo.

Uusin teknologia edistää kuntoutumista Virtuaalimaailmaan yhdistetty painokevennetty kävelymatto on osa Pirkanmaan Erikoiskuntoutuksen uutta teknisavusteista harjoitusklinikkaa Terkkua. Uusinta teknologiaa hyödyntävästä Terkusta löytyvät muun muassa robottiavusteinen kädenkäytön harjoittelulaite, koko kehon kineettisten ketjujen harjoittelulaite sekä erityiset harjoittelulaitteistot yläraajoille ja -vartalolle.

”Klinikkamme tarjoaa palveluita ja apua kaikkiin toimintakykyhäiriöihin. Olennaisinta teknisavusteisessa kuntoutuksessa eivät kuitenkaan ole laitteet, vaan ihminen ja hänen kuntoutumisensa. Me panostamme siihen, että asiakas todella hyötyy harjoittelusta”, Vuento-Lammi muistuttaa.

Terkku on Suomen ensimmäinen teknisavusteisen kuntoutuksen mahdollistava klinikka. Vastaavanlaisista klinikoista on jo positiivisia kokemuksia muualta Euroopasta.

Ehkä sinua kiinnostaa...