Strava-sovellus juoruaa tietoa sotilastukikohtien sijainnista

Sotilaiden käyttämät aktiivisuusrannekkeet paljastivat salaista tietoa sotilastukikohtien sijainneista.

Kuntoilusovellus paljasti sotilastukikohtia

Sotilaiden käyttämien aktiivisuusrannekkeiden Strava-kuntoilusovellus paljasti sotilastukikohtien sijainteja.

tiistai 30. tammikuuta 2018 teksti C. Slot

 

Juoksulenkkeihin ja muuhun kuntoiluun saa lisää nostetta käyttämällä gps-paikantimella varustettua aktiivisuusranneketta, joka kerää kuntoilutietoja tallentaen muun muassa juoksulenkin reitin kartalle.

tiedot voi kerätä esimerkiksi maailmanlaajuisen juoksijoiden ja pyöräilijöiden Strava-yhteisön samannimiseen sovellukseen.

Reittitietojen paikannuksesta ja tallennuksesta on nyt tullut myös maailmanlaajuinen ongelma amerikkalaissotilaille, jotka käyttävät aktiivisuusranneketta.

Strava paljasti tukikohtia

Viime vuoden lopulla Strava julkaisi maailmankartan, joka kertoo selkein värimerkinnöin, missä Stravan 27 miljoonaa käyttäjää milloinkin kuntoilevat.

Strava-sovelluksen interaktiivinen kartta

Siirry Stravan kartalle, joka näyttää sovelluksen 27 miljoonan käyttäjän liikkeet.

Koska karta on kirkas alueilla, joilla on paljon Strava-sovelluksen käyttäjiä, se näyttää konfliktialueilla, joiden väestöllä ei juuri aktiivisuusrannekkeita ole, selkeästi merkittyinä aktiivisuusrannekkeita käyttävien sotilaiden liikkeet.

Strava Global Heatmap -kartan hohtavista kohteista voi Yhdysvaltain sotilaiden juoksulenkkien reittien lisäksi poimia myös tukikohtien sijainnit.

Jo pari kuukautta saatavana olleen kartan paljastavan ominaisuuden huomasi viime viikonloppuna australialainen opiskelija Nathan Ruser, joka kertoi Twitterissä, kuinka tukikohdat ovat selvästi havaittavissa kartalla.

Muut käyttäjät kommentoivat Ruserin julkaisua saman tien ja kertoivat, kuinka Stravan kartalta pystyy havaitsemaan myös muiden kuin Yhdysvaltain tukikohtia.

Washington Postin uutisen mukaan Yhdysvaltain armeija muuttaa kaikkia langattomia laitteita ja tekniikoita koskevia ohjeistuksia ja esimerkiksi aktiivisuusrannekkeiden yksityissyyasetuksia koskevia määräyksiä uudistetaan.

Strava on myös ilmoittanut tekevänsä yhteistyötä amerikkalaisten joukkojen kanssa ongelman ratkaisemiseksi. Lisäksi Strava kehottaa käyttäjiä tarkistamaan omat yksityisyysasetuksensa.

Ehkä sinua kiinnostaa...