Kotimaisia-e-kirjoja-krijastossa

Kotimaisia äänikirjoja nettikirjastoissa

Kirjastot tarjoavat tästä syksystä lähtien asiakkailleen netissä myös kotimaisia e-äänikirjoja. Tarjolla on laadukasta suomenkielistä kirjallisuutta sekä lapsille että aikuisille.

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Uutta äänikirjapalvelua on kokeiltu alkuvuonna pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa, ja saadut käyttökokemukset ja asiakaspalautteet ovat olleet kiittäviä. Nyt palvelu tuodaan kirjaston asiakkaiden saataville koko maassa.

Käyttäjä pääsee helppokäyttöiseen eKirjastoon kirjastokortin numeron ja pin-koodin avulla. Lisätietoja palvelun käyttöön saa myös omasta kirjastosta.

”Kirjastot tarjoavat tällä hetkellä asiakkailleen useita erilaisia digitaalisia palveluita, kuten kirjoja, verkkokursseja, musiikkia, elokuvia, lehtiä. On tärkeää, että mukaan saadaan myös kotimaiset äänikirjat”, toteaa informaatikko Aino Ketonen Yleisten kirjastojen konsortiosta.

”Saatavilla on sekä aikuisten että lasten kaunokirjallisuutta, ja ainakin toistaiseksi vain suomen kielellä. Mukana on tunnettujen kirjailijoiden teoksia muun muassa Anja Snellmanilta, Riikka Pulkkiselta ja Jussi Valtoselta ja lastenkirjailijoilta esimerkiksi Mauri Kunnakselta ja Tuula Kallioniemeltä”, Ketonen mainitsee esimerkkeinä.

Ehkä sinua kiinnostaa...