Hydrao-älysuihku
Hydrao Loop -suihkupää


Kolme villiä ideaa CESistä

CES 2017: Maailman suurimmilla kuluttajaelektroniikkamessuilla nähtiin taas joukko innovatiivisia tuotteita – osa nokkelia ja osa enemmänkin mielenkiintoisia kuin käytettäviä. Tässä on kolme villiä ideaa.

keskiviikko 11. tammikuuta 2017 teksti M. Flinck

Yli 3 800 näytteilleasettajaa esitteli uusia tuotteita ja tekniikoita tämän vuoden CES-messuilla. Näin mahtava tarjonta on otollinen maaperä mielikuvituksellisille keksinnöille.

Tänäkään vuonna ei tarvinnut pettyä. Ainakin alkuun hassulta vaikuttavien tuotteiden joukosta nousivat esiin seuraavat kolme suosikkia.

Älykävelykeppi Dring Smartcane lähettää hälytyksen, jos käyttäjä kaatuu.

Älykäs kävelykeppi

Ranskalainen Dring Smartcane on maailman ensimmäinen älykävelykeppi, joka tuo digiaikaan perinteisen kävelytukena pidettävän kepin. Älykepissä on muun muassa kiihtyvyysanturi ja gyroskooppi, joiden avulla keppi tunnistaa käyttäjänsä liikkeet ja osaa niiden perusteella myös ennakoida ongelmatilanteita. 

Smartcane-kepillä voi myös lähettää hälytyksen matkapuhelinverkon kautta. Hälytyksen vastaanottaja voi kuitata hälytyksen, jolloin kepin käyttäjä saa tiedon, että apua on tulossa, jos kyseessä on hätätapaus.


Pico-kotipanimo panee olutta automaattisesti.

Kotipanimo

Picobrew’n avulla amatöörikin saa aikaan olutta. Automatisoitu Pico Home Brewing System -laite maksaa 799 dollaria, noin 750 euroa.

Oluenpanoon tarvittavat raaka-aineet ostetaan PicoPak-panopaketteina, jotka maksavat 18-30 dollaria eli parikymmentä euroa riippuen oluen tyypistä.

Tosiharrastajat voivat lisäksi luoda omia PicoPak-reseptejään, jotka saa sitten myyntiin PicoBrew-kehitysohjelman kautta.


Vettä säästyy valojen avulla.

Valaistu ekosuihku säästää vettä

Tuleeko läträttyä suihkussa ja haaskattua vettä? Vettä säästävät vesikalusteet ovat jo tuttua kauraa lähes kaikissa talouksissa, mutta Hydrao-suihkupää vie vedensäästöä askeleen pitemmälle.

Älysuihkun avulla pystyy nimittäin seuraamaan veden kulutustaan suihkussa. Suihkupäässä on vesivoimalla, pienillä turbiineilla, toimivat led-valot. Ne vaihtavat väriä sen mukaan, paljonko vettä on suihkusessiossa kulunut.

Vesivoima antaa valojen lisäksi virtaa bluetooth-yhteydelle, jonka avulla voi iPhone-sovelluksessa määritellä kolmen värin yhdistelmät, jotka näkyvät suihkun aikana määriteltyjen vesimäärien täyttyessä. Joka käyttäjälle voi myös luoda oman profiilin.

Hydrao maksaa valmistajan verkkokaupassa 89,90 euroa, mutta laite ei ainakaan kirjoitushetkellä ollut vielä tilattavissa Suomeen.

Ehkä sinua kiinnostaa...