mydogdnalogo

Koiralle kumppani verkosta

Uusi koiran DNA-terveyspassi antaa pääsyn parinmuodostustyökaluun, jonka avulla on mahdollista etsiä koiralle sopivaa jalostuskumppania.

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013
kortti-ja-koira-tp

Genoscoper, suomalainen eläinten DNA-diagnostiikkaan erikoistunut laboratorio, on kehittänyt maailman ensimmäisen koiran perimän terveyskartoituksen, MyDogDNA-terveyspassin, ja sen ympärille rakentuvan koiranomistajia, kasvattajia ja kaikkia koirien terveyden eteen työskenteleviä hyödyttävän globaalin koirien DNA-tietokannan.

Uusi perimän terveyskartoitus testaa koiralta samanaikaisesti yli 100 tunnettua perinnöllistä sairautta ja ominaisuutta sekä mittaa ensimmäistä kertaa koiran DNA-testauksen historiassa perimän monimuotoisuuden niin yksilöltä kuin rodusta. Terveyskartoituksen tuloksena koiranomistaja saa koiralleen MyDogDNA-terveyspassin, jonka tulokset ovat aina saatavilla verkossa oman käyttäjätunnuksen takana. Jokaisen testatun koiran tulokset kasvattavat osaltaan globaalia näkymää koirarotujen perimän terveydestä.

Koiranomistajat voivat halutessaan helposti jakaa oman koiransa testitulokset niin eläinlääkärin, rotuyhdistyksen kuin tutkijoidenkin kanssa. Tämän lisäksi uusi koiran DNA-terveyspassi antaa pääsyn MyDogDNA Breeder -parinmuodostustyökaluun, jonka avulla on mahdollista etsiä koiralle sopivaa jalostuskumppania testattujen yksilöiden joukosta ja samalla verkostoitua toisten koiranomistajien ja kasvattajien kanssa ympäri maailmaa.

“Perimän terveyskartoituksen tuoma tieto täydentää kokonaiskuvaa koiran terveydestä. MyDogDNA-terveyspassin tulokset ovat aina saatavilla verkossa oman henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen takana. Ne voi kuitenkin tarvittaessa jakaa esimerkiksi eläinlääkärin kanssa vain yhdellä klikkauksella,” kertoo Tuomas Poskiparta, Genoscoperin toimitusjohtaja.

”Yksi suurista haasteista oli ratkaista, miten tuoda näin kattava informaatio mahdollisimman edullisesti tavallisen koiranomistajan ulottuville. Halusimme ehdottomasti pitää DNA-terveyspassin hinnan alle kahdessa sadassa eurossa.”

Ehkä sinua kiinnostaa...