Broadwell _14nm_piikiekko

Intel pakkasi taas suorittimen tiiviimmin

Intelin uusi prosessori mahdollistaa entistäkin ohuemmat, hiljaisemmat ja viileämmät laitteet.

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Kuvassa Intelin 14 nanometrin tekniikalla valmistettu piikiekko.

Intel on julkistanut tietoja mikroarkkitehtuurista, jossa on hyödynnetty Intelin 14 nanometrin valmistusprosessia. Yhdessä nämä teknologiat tarjoavat entistä parempaa suorituskykyä ja energiatehokkuutta eri laskentatarpeisiin ja soveltuvat monenlaisiin tuotteisiin pilvilaskennan infrastruktuurista ja esineiden internetistä aina tietokoneisiin ja mobiililaitteisiin.

Intel Core M -prosessori on ensimmäinen Intelin 14 nanometrin prosessilla valmistettava tuote. Uudessa mikroarkkitehtuurissa on käytetty tehokkaasti hyväksi 14 nanometrin valmistusprosessia, jossa hyödynnetään toisen sukupolven Tri-gate (FinFET) -transistoreita. Yhdistelmä tuo tullessaan uusia laitteita, käyttäjäkokemuksia ja järjestelmiä, jotka ovat entistäkin ohuempia, hiljaisempia ja viileämpiä. Intelin arkkitehtien ja sirusuunnittelijoiden työn tuloksena prosessorit tarjoavat vastaavan suorituskyvyn ja akkukeston, mutta tuottavat yli puolet pienemmän lämpömäärän aiempaan prosessorisukupolveen verrattuna.

Ensimmäiset M-prosessoriin perustuvat tuotteet tulevat saataville joulumyyntiin. Laajempi valikoima tuotteita tulee saataville vuoden 2015 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Intel esittelee lisää Broadwell-mikroarkkitehtuuriin perustuvia, 14 nanometrin valmistusprosessia hyödyntäviä tuotteita lähikuukausina.

Ehkä sinua kiinnostaa...