Googlegsa

Googlelta älyrillit

Hakujätti on tuomassa älykkäät, näytöllä varustetut Google-lasit kauppoihin mahdollisesti jo tänä vuonna. Lasit ovat vaihtoehto älypuhelimelle.

maanantai 5. maaliskuuta 2012
Googlerillit

Google-lasien kerrotaan muistuttavan kuvassa olevia Oakley Thump -laseja.

Tuoreinta tietoa Google-laseista on hankkinut New York Times, jonka lähteiden mukaan älylasit olisivat samassa hintaluokassa älypuhelinten kanssa ja laseissa olisi myös samoja ominaisuuksia kuin puhelimissa, kuten muun muassa näyttöruutu sekä 3g- tai 4g-yhteys. Lasien alustana tulee olemaan Android. Lasit saavat myös liiketunnistimen ja gps-paikantimen.

Laseista on onnistunut urkkimaan tietoa myös Google-blogi 9to5Google, jonka mukaan tulossa olevat lasit muistuttavat aurinkolaseihin erikoistuneen Oakleyn Thump-laseja, joissa on mp3-soitin (kuvassa yllä).

Laseja ohjataan pään liikkeillä. Päätä kallistamalla käyttäjä voi vierittää näkymää ja valita kohteita. Käytön luvataan olevan helppoa, ja kun sen oppii, huomaamaton pään keikuttelu ei enää pistä muiden silmään. Laseja ei ole tarkoitettu käytettäväksi jatkuvasti. Innokkaimmat tosin pitänevät niitä päässään kaikkialla, saman tapaan kuin nykyään puristavat älypuhelintaan herkeämättä.

Google-laseja kehitetään salaisessa Google X -laboratoriossa. Googlen edustajat eivät ole virallisesti kommentoineet laseja.

Ehkä sinua kiinnostaa...