lyyra

Elisa teki puhelimesta lompakon

Elisan ja opiskelijoiden omistaman Lyyran tekemän sopimuksen myötä yli 100 000 opiskelijaa pääsee syksyllä ensimmäisten joukossa hyödyntämään uudenlaista kontaktitonta maksutapaa.

perjantai 17. elokuuta 2012

Syksystä 2012 lähtien opiskelijat voivat maksaa lounaan useissa opiskelijaravintoloissa Elisa Lompakko -palvelun avulla. Opiskelijaravintoloiden lisäksi kontaktiton maksaminen Elisa Lompakolla on mahdollista myös muissa lähiluettavaan korttiteknologiaan perustuvaa maksupalvelua käyttävissä toimipaikoissa.

Elisa Lompakko -palvelun maksutarra tarjoaa käyttäjälle nopean ja turvallisen tavan suorittaa pieniä, korkeintaan 25 euron arvoisia maksuja. Maksu tapahtuu koskettamalla maksupäätettä matkapuhelimella, johon on kiinnitetty MasterCardin PayPass-tekniikkaa tukeva maksutarra. Lyyra-kortin omistaville opiskelijoille maksutarroja jaetaan syyskuun lopusta alkaen veloituksetta vuoden 2012 loppuun asti.

”MasterCard on edelläkävijä ja etsimme jatkuvasti uusia maksamisen ratkaisuja, joilla kuluttajat voivat hoitaa maksuliikennettään turvallisesti, yksinkertaisesti ja helposti. Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme nyt Elisan kanssa tuoda lähitunnistamiseen perustuvan maksuvälineen Suomeen ensimmäisten joukossa Pohjoismaissa. Näin otamme jälleen yhden askeleen kohti käteisvapaata maailmaa”, sanoo Mats Taraldsson, MasterCardin Pohjoismaiden ja Baltian kehitysjohtaja.

Elisa Lompakko -palvelussa käyttäjän on mahdollista luoda nettimaksukortteja, joille käyttäjä voi määrittää haluamansa voimassaoloajan ja ostorajan. Nettimaksukorteilla ostosten teko verkossa on turvallista ja helppoa. Elisa Lompakon ja palveluun sisältyvien nettimaksukorttien saldoa voi ladata netti- ja mobiilikäyttöliittymillä ja niiden kautta onnistuvat myös Elisa Lompakon käyttäjien väliset rahansiirrot. Palvelun käyttäjät tunnistautuvat mobiilivarmenteen avulla, joten Elisa Lompakon käyttö on yhtä turvallista kuin perinteistenkin maksukorttien käyttäminen.

Alkuvaiheessa Elisa Lompakko edellyttää matkapuhelimeen kiinnitettävää maksutarraa. Palvelun seuraava kehitysaskel on se, että erillistä maksutarraa ei enää tarvita, vaan kontaktittoman maksamisen sovellus on käyttäjän sim-kortilla.

”Kontaktiton maksaminen ja käyttäjien väliset rahansiirrot helpottavat ja nopeuttavat arkea, ja Elisa haluaa olla edelläkävijä tämän kaltaisten palveluiden tuottamisessa. Kehitämme palvelua edelleen opiskelijoilta saatujen käyttäjäkokemuksien ja palautteen perusteella, ja myöhemmin tarjoamme palvelua laajemmalle kohderyhmälle uusilla innovatiivisilla maksutavoilla höystettynä”, Elisan liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korpi kertoo.

Ehkä sinua kiinnostaa...