Prego_ranneke

Edullinen aktiivisuusranneke

Aktiivisuusrannekkeesta on tullut melkoinen hittituote. Yhä useammalla merkillä on myynnissä erilaisia kuntoilijoille suunnattuja esimerkiksi askelia ja kaloreita mittaavia älykkäitä aktiivisuusrannekkeita. Hienoimmat laitteet ovat kalliita, mutta yksinkertaisemman aktiivisuusrannekkeen saa yllättävän halvalla.

keskiviikko 28. tammikuuta 2015 teksti Teemu Masalin. Kuvat: Teemu Masalin.

Pregon aktiivisuusranneke on yksinkertainen käyttää, painikkeita on vain yksi.

Prego P6210 kuuluu edullisimpiin aktiivisuusrannekkeisiin. Halvasta hinnasta huolimatta se on kuitenkin melko monipuolinen laite, joka kommunikoi langattomasti Android-älypuhelimen tai iPhonen kanssa. Lumian omistajan ei kannata Pregoa ostaa, sillä sen kanssa toimiva sovellus ei ole saatavana lainkaan Windows-puhelimelle.

Aktiivisuusranneketta voi käyttää sellaisenaankin, mutta älypuhelin vaaditaan jo heti käyttöönotossa. Puhelimeen ladataan ilmainen SmartBracelet-sovellus, jolla määritetään oma ikä, pituus, paino, askelmitta sekä päivittäinen askeltavoite. Syötetyt tiedot sekä tarkka kellonaika synkronoidaan langattomasti Bluetooth-yhteydellä rannekkeeseen. Aivan kaikki puhelimet eivät kelpaa, vaatimuksena on Bluetooth 4 ja Androidin vähintään versio 4.3 tai iPhonesta vähintään 4S-malli.

Helppo käyttää yhdellä painikkeella

Ulkoisesti Prego on varsin onnistunut laite, kumihihna pysyy kahden metallikiinnikkeen ansiosta tiukasti paikoillaan ranteessa ja ranneke on miellyttävän kevyt ja huomaamaton. Ranneke on myös hyvin helppokäyttöinen, siinä on vain yksi painike ja pienen suojakannen alla latausliitäntä usb-laturille. Ranneke ladataan kytkemällä se tietokoneen usb-liitäntään kiinni, verkkovirtalaturia ei tule mukana.

Näyttö häviää tarkkuudessa kalliimmille rannekkeille, mutta sinisävyisestä näytöstä saa ihan riittävän hyvin selvää. Kellona Prego ei ole kuitenkaan kätevin, koska näyttö on normaalisti pimeänä ja kellonajan näkee vain painamalla painiketta.


Aktiivisuusrannekkeen keräämät tiedot on helppo jakaa kavereille Facebookiin, Twitteriin tai viestinä. Tekstiviestin ja sähköpostin lisäksi yhteys on suosittuihin WhatsApp ja Line-viestisovelluksiin.


Kellonajan lisäksi Prego näyttää kuinka paljon vuorokaudessa on liikuttu. Askelmittarin lisäksi rannekkeessa on välimatkamittari sekä kalorilaskuri. Näyttöjen välillä liikutaan nappia painamalla. Kerätyt tiedot saa synkronoitua SmartBracelet-sovellukseen älypuhelimeen, jossa niitä voi tarkastella myöhemmin tai jakaa kavereille esimerkiksi Facebookiin.

Askelmittarina Prego ei ole kuitenkaan kovinkaan tarkka. Ero laadukkaaseen askelmittariin oli mittauksissa jopa parin kymmenen prosentin luokkaa, joten suositellut päivittäiset kymmenen tuhatta askelta täyttyvät Pregon laskemana selvästi etuajassa. Sen voi kuitenkin huomioida ja asettaa päivätavoite pidemmäksi.

Prego tarkkailee unesi laatua

Liikkeiden lisäksi Pregon voi asettaa tarkkailemaan unta. Yötila aktivoidaan painamalla pidempään ainoata painiketta. Ranneke mittaa silloin liikkeiden perusteella kuinka pitkään yöllä on nukuttu ja mikä osuus siitä on ollut kevyttä tai syvää unta. Jatkuva vuorokauden ympäri toimiva aktiivisuuden seuranta on mielenkiintoista, mutta ongelmaksi muodostuu kuitenkin akunkesto. Pregoa joutuu lataamaan joka toinen päivä.

Prego P6210 ei pärjää monipuolisemmille aktiivisuusrannekkeille ja mittauksien epätarkkuus on harmillinen juttu. Kuntoilijan kannattaakin satsata hieman kalliimpaan ja laadukkaampaan laitteeseen, mutta jos haluaa kokeilla aktiiviranneketta eikä askelmäärän tarkkuus ole tärkein juttu, niin alle neljän kymmenen euron hintainen Prego P6210 on hyvä valinta. Ehkä se innostaa myös liikkumaan hieman enemmän.

|

+ Edullinen hinta

+ Säädettävä, hyvin kiinni pysyvä ranneke

+ Seuraa liikkeitä ja unta

- Epätarkat mittaukset

- Ei toimi Lumian kanssa

- Akunkesto saisi olla parempi

Hinta: 39,95 €

Pregon ranneketta myy Tokmanni.

Ehkä sinua kiinnostaa...