nustamp

Chameleon Code linkittää postimerkin digitaaliseen maailmaan

Itella Posti Oy on ottanut käyttöön ensimmäisenä Suomessa Chameleon Code -tunnuksen, joka linkittää painetun postimerkin uudella tavalla digitaaliseen maailmaan. Postimerkki ohjaa älypuhelimen tai tabletin käyttäjän suoraan verkkoon luontoelämyksen ääreen.

keskiviikko 8. toukokuuta 2013
chameleoncode
chameleoncodelogo

Chameleon Code on lisätty uuteen Nuuksion kansallispuistoa esittävään postimerkkiin. Älypuhelimella tai tabletilla tunnistettava koodi ohjaa käyttäjänsä noin minuutin mittaiseen videoon, joka esittelee näyttävästi suomalaista luontoa.

”Kameleonttikoodi on nimensä mukaisesti piilotettu kuvan sisään toisin kuin esimerkiksi QR-koodi. Silmälle näkymätön, painoväriin lisättävä tunniste soveltuu hyvin postimerkin kaltaiseen pieneen julkaisuun eikä häiritse millään lailla tuotteen ulkoasua”, kertoo Itella Posti Oy:n kehitysjohtaja Markku Penttinen.

Asiakkaat haluavat Penttisen mukaan tuotteilta ja palveluita aiempaa enemmän vuorovaikutusta.

”Mobiileilla laitteilla pääsee sujuvasti internetiin ja edelleen mihin hyvänsä multimediaan tai verkkosovellukseen. Postimerkkien kohdalla vain mielikuvitus on erilaisten hyötysovellusten rajana.”

Hollantilaisen postimerkkipainon kehittämä palvelu toimii kaikilla Android- ja Iphone-puhelimilla ja tablettilaitteilla. Chameleon eXplorer -sovelluksen voi ladata maksutta App Storesta tai Google Playsta. Sovelluksen käyttäjän ei tarvitse muuta kuin asettaa puhelin samaan linjaan kuvaan nähden. Sisältö aukeaa automaattisesti ilman kameran laukaisua. Chameleon eXplorer -sovelluksella voi lukea myös QR-koodeja.

Ehkä sinua kiinnostaa...