CESFloor

CES kertoo trendit

CES: Uutisia ja tulevia uutuuksia maailman suurimmilta elektroniikkamessuilta Las Vegasista.

torstai 1. tammikuuta 2015

Vuoden 2015 uutuus on oma osasto kauko-ohjattaville lennokeille, kuten nelikoptereille. Nämä laitteet ovat nyt toden teolla tekemässä läpimurron. CES-tapahtuman järjestäjän CEA:n tutkimuksen mukaan kuluttajille suunnattujen nelikopterien maailmanlaajuiset markkinat kasvavat ensi vuonna 55 prosenttia noin 130 miljoonaan dollariin.

Kappalemääräisesti näitä lentäviä härveleitä odotetaan myytävän 400 000. Viiden vuoden kuluessa markkinoiden uskotaan ylittävän jo selvästi miljardin dollarin rajan.

Robottiautot ja älykäs liikenne ovat niin ikään kuumia puheenaiheita. CESissä on esillä muun muassa automaattiseen ajamiseen ja törmäysten estämiseen liittyviä tekniikoita, joita on tulossa useimmilta autonvalmistajilta.

Esineiden internet Jos näyttelyalueiden koosta voi jotain päätellä, niin älykellot ja 3d-tulostus ovat murtautumassa valtavirtaan. Näiden tekniikoiden osastot ovat nyt tuplasti edellisvuotista suurempia. Myös robotiikkaosaston koko on kasvanut neljänneksellä.

Yksi tämän hetken kuumimmista aiheista on esineiden internet, jolla tarkoitetaan jokapäiväisten laitteiden, aina autoista keittiökoneisiin, hallintaa verkon kautta esimerkiksi älypuhelimilla.

Joka vuosi CESissä palkitaan parhaita ja kiinnostavimpia tuotteita eri kategorioissa. Vuonna 2015 uutena ryhmänä mukaan tulee puettava tekniikka, johon kuuluvat muun muassa älykellot, älylasit, terveys- ja kuntolaitteet, sovellukset ja virtuaalitodellisuustuotteet.

KotiMikro seuraa messuja paikan päällä ja raportoi kuumimman kulutuselektroniikan tuoreimmat kuulumiset.

Ehkä sinua kiinnostaa...