CityPulse

Big data tuo turvaa kaduille ja baareihin

Alankomaiden pisimmällä bilekadulla CityPulse-järjestelmä varoittaa häiriöistä etukäteen.

perjantai 14. elokuuta 2015

Hollantilaisessa Eindhovenin kaupungissa voi juhlia turvallisemmin, sillä viranomaiset ovat valjastaneet data-analytiikan valvomaan kaupungin vilkkainta baarikatua. Sosiaalisesta mediasta sekä valvontakameroista ja niiden mikrofoneista kerättyjä tietoja analysoimalla viranomaiset pystyvät ennakoimaan mahdolliset järjestyshäiriöt ja onnettomuudet. Järjestelmän rakentamista on johtanut IT-palvelutalo Atos.

Eindhovenin keskustassa sijaitseva Stratumseind-katu on Hollannin pisin pubikatu, jonka varrella on yli 50 baaria, pubia, yökerhoa ja muuta biletyspaikkaa. Joka viikonloppu kadulla juhlii 15 000–20 000 ihmistä. Juhlijoiden ja muiden kaupunkilaisten turvallisuuden parantamiseksi kaupunki päätti ottaa käyttöön CityPulse-järjestelmän.

CityPulse-laitteisto. Eindhovenin Stratumseind-kadun häiriötilanteita voidaan ennakoida big data -analytiikalla. Datan keräämiseen käytetään kolmea lähdettä: videokuvaa, ääntä ja sosiaalista mediaa. Kuva: Peter Van de Crommert.

Data-analyytikot käyttävät älykkäitä analysointimalleja tunnistaakseen tavallisuudesta poikkeavia tapahtumia. Tietyt tapahtumat laukaisevat hälytyksen, jonka avulla viranomaiset voivat reagoida mahdollisimman nopeasti vasta syntymässä oleviin vaaratilanteisiin. Kansalaisten yksityisyys on turvattu sumentamalla ihmisten kasvot valvontakameran kuvista.

Ehkä sinua kiinnostaa...