Asemalogo

Asema E uudistaa sähkönkulutuksen seurannan

Asema E -sähkönsäästäjä yhdistää kotiautomaation ja sähkönseurannan, jolloin kodin sähkölaitteet ja valaistuksen voi tuunata toimimaan haluamallaan tavalla säästäen samalla rahaa ja luontoa.

maanantai 28. marraskuuta 2011
Asemae

Asema E yhdistää kotiautomaation ja sähkönseurannan. Se näyttää laitekohtaisen sähkönkulutuksen reaaliaikaisesti.

Asema E -sähkönsäästäjä on kosketusnäytöllinen laite, joka mittaa ja säätelee kotia langattomien ohjainten avulla. Ohjaimet voidaan asentaa kodinkoneiden ja valojen lisäksi myös tyypillisiin sähköahmatteihin kuten vesivaraajaan tai lattialämmitykseen. Asema E sähkönsäästäjä näyttää laitekohtaisen sähkönkulutuksen reaaliaikaisesti: se tietää mitkä laitteet kuluttavat sähköä, milloin ja kuinka paljon.

”Halusimme tuoda sähkönkulutuksen seurannan 2000-luvulle ja valmistaa laitteen, joka sekä muotoilunsa että toimintojensa puolesta voidaan laittaa keskeiselle paikalle jokaisessa kodissa. Laitteessa yhdistyvät mobiiliteknologian ja sähkönkäytön seurannan viimeisimmät innovaatiot. Tavoitteemme oli yksinkertaisesti tehdä Asema E:stä markkinoiden hienoin sähkönsäästäjä”, sanoo Jani Hursti, Asema Electronicsin toimitusjohtaja.

Asema E -sähkönsäästäjän avulla kaikki kodinkoneet voidaan ohjelmoida sammumaan tai käynnistymään yhdestä virtakatkaisimesta esimerkiksi huone- tai kerroskohtaisesti. Lisäksi laitteeseen voi liittää lämpömittareita, liiketunnistimia tai hämäräkytkimiä, joilla vaikkapa valaistusta pystyy ohjaamaan automaattisesti.

”Mahdollisuudet kodin automaatioon ovat lähes rajattomat. Teknologiasta kiinnostuneet voivat myös ladata uusia sovelluksia laitteen omasta sovelluskaupasta ilmaiseksi. Laitetta voi ohjelmoida samaan tapaan kuin älypuhelimia”, Hursti jatkaa.

Säästä rahaa ja ohjaa kotiasi mistä tahansa Asema E- sähkönsäästäjä laittaa pisteen sähkön hinnan arvailuille. Laite on integroitu Nord Pool -sähköpörssin hintatietokantaan ja kertoo reaaliaikaisesti, mitä markkinasähkö milloinkin maksaa. Näin sähköä voi ostaa silloin, kun sen hinta on alhaisimmillaan.

Asema E -sähkönsäästäjä toimii oman näyttönsä lisäksi nettiselaimella. Sitä voi ohjata älypuhelimen, tietokoneen tai tablet-laitteen avulla. Etäohjattavuudelle on käyttöä varsinkin silloin, kun jokin sähkölaite on unohtunut päälle.

”Jos olet kyllästynyt murehtimaan sitä, unohditko kahvinkeittimesi aamulla päälle, niin kirjaudu Asema E:hen netin kautta töistä, klikkaa virrat pois ja lopeta huolehtiminen”, sanoo Hursti.

Asema E -sähkönsäästäjä sopii jokaiseen kotiin, kerrostaloista omakotitaloihin. Laitteeseen kuuluvat langattomat ohjaimet voidaan asentaa monin eri tavoin. Sen voi vaivatta ottaa käyttöön myös vanhemmissa asunnoissa, sillä yksinkertaisimmillaan asennus ei vaadi lainkaan rakenteisiin kajoamista.

Ohjaimet saa asentaa itse, silloin kun asennus tapahtuu pistorasian ulkopuolelle tai lamppuun sokeripalan tilalle. Sähkömiehen avustamana ohjaimet voi asentaa myös pistorasioiden taakse tai sähkökaappiin nätisti pois näkyvistä.

Asema E -sähkönsäästäjä tulee myyntiin vuodenvaihteessa. Aseman kotisivuilla voi tilata sähköpostitse tiedon tuotteen saatavuudesta.

Ehkä sinua kiinnostaa...