Apple Watchiin on saatavana useita hyödyllisiä sovelluksia. Sporttinen kello muuntuu myös nopeasti hihnan vaihdolla.
Oikeastaan Apple Watch on enemmän iPhonen oheislaite, kuin itsenäinen älykello. Apple Watchin käyttöön tarvitaan nimittäin vähintään iPhone 5, eikä se toimi lainkaan Android- tai Lumia-puhelimien kanssa.
Kelloa käytetään kosketusnäytöltä ja perinteisistä kelloista tutulla pyöritettävällä kruunulla. Äänikomentojakin voi yrittää, mutta ei suomeksi. Näyttö on kirkas ja tarkka, mutta normaalisti se pysyy sammutettuna virransäästön takia. Näytön napautus tai kätevämmin ranteen nostaminen käynnistää näytön ja ranteen laskeminen sammuttaa sen jälleen.
Kellotauluja on tarjolla useita ja osaan saa määritettyä näkyviin kellon lisäksi esimerkiksi päivämäärän, maailmankellon tai sää-sovelluksesta poimitun lämpötilatiedon. Komplikaatioiksi kutsuttuja toimintoja saa lisää, kun lataa eri sovelluksia iPhoneen.
Näytön pyyhkäisy alhaalta ylöspäin käynnistää Vilkaisu-tilan, josta voi nopeasti esimerkiksi laittaa kellon äänettömälle, avata musiikkisoittimen kaukosäätimen ja tarkistaa akun tilan. Ylhäältä alaspäin pyyhkäisy avaa puolestaan näkyviin puhelimesta saapuneet ilmoitukset, jotka ilmaantuvat näytölle myös aina kun niitä tulee puhelimeen.
Puhu kellolle Apple Watch ilmoittaa esimerkiksi tekstiviestistä, sähköpostista ja puhelusta. Viestit voidaan lukea kellosta ja niihin voidaan myös vastata valitsemalla jokin esitäytetty vastaus tai sanelemalla viesti. Viesti kääntyy hienosti myös suomesta tekstiksi, tai se voidaan lähettää ääniviestinä. Myös puheluun voidaan vastata, kellossa on pieni kaiutin ja mikrofoni. Mutta iPhonen on oltava silloin lähettyvillä.
Kuntoilijalle Apple Watch on hyvä. Kello mittaa kädestä pulssin yllättävän tarkasti ilman sykevöitä, minkä lisäksi se laskee myös askeleet ja kehottaa nousemaan tunnin välein tuolilta ylös. Aktiivisuustoiminto kannustaa liikkumaan, kolme rengasta täydentyvät sen mukaan kun on liikkunut, kuluttanut kaloreita ja noussut seisomaan. Tavoitteiden täyttämisestä palkitaan lisäksi virtuaalisella mitalilla.
Kuntoilusovelluksella voi myös seurata esimerkiksi kävelymatkan tai pyöräilyn edistymistä. Sadekelistä ei ole haittaa kellolle, mutta uimaan sen kanssa ei saa mennä. Kuntoillessa ei tarvitse olla mukana iPhonea, mutta reitin sijainnin tallentamiseen se tarvitaan. Myös treenimusiikkia voi kuunnella pelkällä kellolla ja bluetooth-kuulokkeilla, kelloon saa kopioitua puhelimesta korkeintaan 250 musiikkikappaletta. Kuvia Apple Watchiin voi tallentaa 500 kappaletta ja loput muistista jää sovelluksille.

Apple Watchin peittää kaareutuva kosketusnäyttö. Takana on sensori, joka mittaa ranteesta sykkeen ilman lisälaitteita.
Myriadi sovelluksia Kaikenlaisia sovelluksia on tuhansia. Ne asennetaan iPhoneen, jolloin niiden kelloversio asentuu automaattisesti. Jotkin sovellukset hidastelevat välillä, mutta muuten kello toimii sulavasti.
Peruskäytöllä akku kestää pari päivää käyttöä, mutta varminta on ladata kello joka yö. Magneettinen latauskaapeli on onneksi helppo sujauttaa kiinni. Mutta harmillisesti kellosta ei näe yöllä aikaa, vaikka se olisi latauksessa, ellei napauta näyttöä.
Hihnan saa vaihdettua sormen painalluksella ja tarjolla on myös juhlavia nahka- ja metallihihnoja useilta eri valmistajilta. Apple Watch on monikäyttöinen ja laadukas, mutta se näkyy myös valitettavasti hintalapussa.
Apple Watch Sport


+ Erinomainen näyttö + Monipuoliset sovellukset + Sykemittari ja aktiivisuustoiminnot - Korkea hinta - Vaatii iPhonen
Hinta: alkaen 389 euroa
Lisätietoja Applen sivuilla.