Square off

Älykäs šakkilauta siirtää oikeita nappuloita

Sovelluksella hallittava šakkilauta siirtää nappuloita ja tarjoaa uusia tapoja pelata tuttua peliä.

torstai 3. marraskuuta 2016

Parhaillaan Kickstarter-joukkorahoituspalvelussa varoja keräävä Square Off on älykäs šakkilauta, jolla voi pelata online-vastustajaa tai keinoälyä vastaan. Mobiilisovelluksella hallittava fyysinen lauta vastaa tosiaikaisesti siirtoihin. Myös syödyt nappulat siirtyvät sivuun omatoimisesti.

Magneettisia nappuloita siirtävä pelaaja voi myös tallentaa pelin ja katsoa sen uudelleen milloin haluaa. Pelimoodiksi voi valita Square Off -moodin, jossa haastaa kenet tahansa missä päin maailmaa tahansa. Pelata voi lauta-vastaan-lauta tai lauta-vastaan-sovellus. Harjoittelutilassa keinoälyä vastaan on valittavissa 20 vaikeustasoa.

Parasta mitä šakille on tapahtunut? Square Offin kehittäjä, italialainen koneinsinööri Alessandro Didonna, näkee laudan ”parhaana asiana mitä šakille on tapahtunut sataan vuoteen”. Hänen perustelee sitä niin, että vaikka oikea lauta on aito asia, niin pelin järjestäminen on hankalaa, kun ihmisillä on aina kiire ja he ovat kaukana toisistaan. Siksi usein päädytään online-peliin, joka taas on Didonnan mielestä tylsää.

Didonna haluaa Square Offilla näyttää, kuinka lautapelit voivat uudistua. Kannatusta laudalla on, sillä kirjoitushetkellä Square Off oli kerännyt Kickstarterissa noin 107 000 euroa, mikä on reilusti yli 45 000 euron tavoitteen. Kampanja päättyy 18. marraskuuta.

Katso Square Offin videoesittely:

Ehkä sinua kiinnostaa...