4 tips til at blive en dronehaj

4 vinkillä lennokkitaituriksi

Vinkeillämme pääset hyvin lennokkiharrastuksen alkuun, jos olet juuri hankkinut lennokin tai jos vielä harkitset lennokin hankkimista.

tiistai 18. lokakuuta 2016 teksti A. Maron

Harjoittele omalla lennokillasi. Saat upean lennokin Kotimikro-lehden mukana TÄSTÄ.

1. Tutustu lennokin lennättämistä koskeviin määräyksiin

Lennokkien lennättämisestä on laadittu tiukat säännöt.

Pääsääntönä on, että lennokin lennättäminen viiden kilometrin säteellä lentoasemasta on kielletty. 

Lisätietoja voi lukea Finavian tiedotteesta ja Trafin sivuilta.

2. Harjoittele avoimessa paikassa

Kun lennätät lennokkia ensimmäistä kertaa, tee se paikassa, jossa ei ole ihmisiä, autoja tai rakennuksia.

Harjoittele muutama kerta viikon tai kuukauden ajan eri paikoissa, jotta osaat hallita lennokkia erilaisissa ympäristöissä.

Harjoitus tekee mestarin.

3. Tarkista sääennuste

Lennokkia voi olla vaikeaa hallita tuulisella säällä. Jos aiot lennättää lennokkia ulkona, tarkista aina sääennuste ja lennätä lennokkia, kun ei tuule voimakkaasti.

On myös hyvä muistaa, että tuulen voimakkuus voi vaihdella eri korkeuksissa. Tuuli on usein voimakkaampaa ylempänä ilmassa, mikä voi tehdä lennokin ohjaamisesta vaikeaa, jos lennokin moottoriteho ei riitä.

Vuorten ja kukkuloiden lähellä voi esiintyä voimakasta sivutuulta tai ylösvirtausta, mikä voi saada lennokin heittelehtimään. Tällöin on oltava valmiina laskemaan korkeutta.

4. Laskeudu rauhallisesti

Lennokilla voi laskeutua kahdella tavalla. Sillä voi laskeutua suoraan pystysuorassa. Tällöin vauhtia on hidastettava huomattavasti.

Jos lennokilla laskeutuu nopeasti, voi syntyä turbulenssia ja lennokki voi osua maahan kovaa. Siksi pystysuorassa laskeutumisessa vauhti kannattaa pudottaa alle kahteen metriin sekunnissa.

Jos et halua pudottaa nopeutta laskeutumisen aikana, voit ohjata lennokkiasi sivusuunnassa samalla kun pudotat korkeutta. Näin vältät ilmakuopat, ja lennokki laskeutuu viistosti.

Hyppää lennokkiaallolle

Eikö sinulla vielä ole lennokkia?

Ei syytä huoleen!

Juuri nyt voit saada upean lennokin Kotimikro-lehden mukana. Hawk M15 -lennokissa on kuusiakselinen gyroskooppi, ja sen halkaisija on vain 30 cm, mikä tekee siitä erittäin helpon hallita. Lennokki on nopea ja helppo käsitellä. Propelleissa on lisäsuojaus, jotta ne kestävät useimmat putoamiset vahingoittumatta.

Lennokin arvo on 67 euroa, mutta saat sen ja 4 numeroa Kotimikro-lehteä yhteensä hintaan 21,90 euroa. Napsauta tästä ja lue lisää

Voit tutustua lennokkiin tarkemmin alla olevalla videolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...