Uber joutui tietomurron kohteeksi

Uber joutui tietomurron kohteeksi.

© Shutterstock

Uber salasi 57 miljoonaa käyttäjää vaarantaneen tietomurron

Vuonna 2016 kyytipalvelu Uberilta varastettiin 57 miljoonan käyttäjän tietoja – Uber kertoi tietomurrosta vasta nyt.

torstai 23. marraskuuta 2017 teksti Peter Skovbjerg Jensen

 

Kyytipalvelu Uber on kertonut, että sen palvelimille murtauduttiin vuonna 2016, ja hyökkäjät saivat haltuunsa 57 miljoonan käyttäjän tietoja.

Yhtiö salasi tietomurron sekä viranomaisilta että käyttäjiltä ja tietävästi maksoi 100 000 dollaria (reilut 84 000 euroa) hakkereille, jotta nämä hävittävät kaappaamansa tiedot.

Uber kuitenkin kertoi, ettei varastetuissa tiedoissa ollut luottamuksellisia tietoja, kuten maksukorttitietoja. Varkaiden matkaan lähti kuitenkin käyttäjien nimet, sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot.

Lue myös: Mikä on Uber?

Uber pahoittelee

Uber on kertonut, että varastetut tiedot on poistettu, eikä mikään viittaa siihen, että niitä käytettäisiin huijauksissa. Tapaus kuitenkin heikentää käyttäjien luottamusta tietojen suojaukseen, koska näin iso murto pääsi tapahtumaan.

”Mitään tällaista ei olisi pitänyt tapahtua. Selittely on turhaa. Mennyttä en voi muuttaa, mutta lupaan kaikkien uberilaisten puolesta, että virheestä opitaan”, sanoo Uberin toimitusjohtaja Dara Khosrowshahi yhtiön blogikirjoituksessa.

Suomessakin kiistanalainen Uberin kyytipalvelu on herättänyt huomiota arveluttavalla verosuunnitelullaan ja käyttäjien kyttäämisellä. Khosrowshahin mukaan yhtiö jättää nyt skandaalit taakseen ja siksi kertoo nyt myös tietomurrosta.

”Muutamme tapaa, jolla teemme liiketoimintaa, nostaen rehellisyyden jokaisen päätöksen keskiöön, ja työskentelemme ahkerasti ansaitaksemme asiakkaidemme luottamuksen”, päättyy Khosrowshahin kirjoitus.

Lue lisää tietoyhteiskunnan uutisia

KotiMikron tilaajana saat tuoreimmat tietotekniikkauutiset ovelle kannettuna. Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään bluetooth-kaiuttimen. Maksat vain 21,90 euroa – säästät 58,90 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...