Biometriseen tunnistuksen perustuva kasvojentunnistus nopeuttaa turvatarkastuksia lentokentillä.

© Shutterstock

Kasvojentunnistus korvaa passin

Turvatarkastuksen tuskallisen hitaasti etenevä jono on ainainen koettelemus lentokentillä. Australiassa aiotaan kuitenkin ottaa käyttöön biometrinen turvatarkastusjärjestelmä, johon ei tarvitse edes pysähtyä.

torstai 26. tammikuuta 2017 teksti A. Daugaard

Australiassa suunnitellaan lentokentille uudenlaista turvatarkastusta, jossa matkustajat voisivat kulkea automatisoidun järjestelmän läpi, joka lukisi biometriset tunnisteet ilman että lukijoiden eteen tarvitsisi edes pysähtyä.

Viranomaisten ajatuksena on, että passia ei tarvitsi esittää, jos matkustaja voidaan tunnistaa biometrisen tunnistuksen, kuten kasvojen, iiriksen tai sormenjäljen avulla.

Matkusta saumattomasti

Hankkeen nimi on Seamless Traveler (”saumaton matkustaja”). Tavoitteena on, että lähes kaikki matkustajat voisivat kävellä kentältä yhtä helposti kuin kotimaan lennolla, esittämättä passia, saati kohtaamatta turvatarkastajaa. Automaattijärjestelmän ansiosta valvontaa voitaisiin kohdistaa epäilyttäviin kohteisiin.

Biometriset tunnistuskokeilut on tarkoitus aloittaa kesällä pienellä, saapuvien lentojen kentällä Canberrassa, ja laajentaa kokeilu kaikille Australian kansainvälisille kentille keväällä 2019.


Ehkä sinua kiinnostaa...