Tätä CES 2017 tarjoaa

KotiMikro raportoi paikan päältä, kun maailman suurimmat kuluttajaelektroniikkamessut käydään Las Vegasissa 5.-8. tammikuuta.

perjantai 23. joulukuuta 2016 teksti M. Flinck

Vajaat 4 000 näytteilleasettajaa kaikkiaan 150 maasta ovat mukana tammikuussa Las Vegasissa järjestettävässä CESissä.

Maailman suurimmilla elektroniikkamessuilla nähdään uusia tuotteita ja tekniikoita. Muun muassa 3D-tulostimet, lennokit ja erilaiset virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden sovellukset ovat ja ovat olleetCESin antia.

Mitä uusia tuotteita? Samsung lanseerasi viime vuonna useita tuotteita, kuten muun muassa Windows-tabletti TabPro S:n ja Gear S2 -älykellon. Odotettavissa on, että Korean elektroniikkajätti esittelee jälleen kerran tukun uutuuksia, niin tabletteja, älykodin varusteita kuin SUHD-televisioitakin.

LG on myös tapetilla uusien OLED-paneelilla varustettujen televisioiden kanssa, jotka ovat nimenomaan LG:n vahvuus. Yhtiöltä odotetaan myös kannettavia tietokoneita ja puhelimia.

Sony järjestää 4. tammikuuta lehdistötilaisuuden, ja odotettavissa on, että tilaisuudessa kuullaan uusista äly-tv-malleista. Lisäksi kiinnostaviin huhuihin kuuluu, että yhtiö julkistaisi seuraajan Xperia Z5 Premium -puhelimelleen.

Mitä tekniikoita? Kuten edellä jo kävi ilmi, CESissä on esillä viime vuosien tapaan varsinkin tv-tekniikka, joista voi mainita sellaiset kuin 4K, OLED ja SUHD. uusia materiaaleja nähdään varmaan CES 2017 -messuilla, jos joustavat ja taipuisat näytöt ovat mukana.

Autot ovat myös isossa roolissa, kun BMW, Nissan ja Toyota esittelevät sähkö- ja robottiautojaan.

Puhelimet eivät ole keskiössä, koska isot MWC-mobiilimessut järjestetään Barcelonassa muutama kuukausi CESin jälkeen. Pari uutusmallia silti nähtäneen, koska esimerkiksi Huawein Mate 8 tuli parrasvaloihin juuri CESissä.

VR ja esineiden internet Lisätty ja virtuaalinen todellisuus ovat tulossa ryminällä. Tänä vuonna usea valmistaja on esitellyt virtuaalilasinsa, joten messuilla nähdään taatusti pelejä, laseja ja muita VR-tuotteita.

Esineiden internet (Internet of Things, IoT) voidaan kytkeä laitteeseen kuin laitteeseen, joten messuilla on taatusti monta isoa ja pientä firmaa, joiden IoT-toteutuksia päästään hämmästelemään.

CESin näyteilleasettajia Edellä mainittujen lisäksi nämä isot nimet nähdään CESissä: ASUS Bitdefender Bosch Casio HTC Huawei Intel Lenovo Nvidia Panasonic Qualcomm Volkswagen

> Lue myös: CES on kuluttajaelektroniikan mekka

Ehkä sinua kiinnostaa...