Lentokonebongausta.
Lentokonebongausta.

KotiMikro auttaa sinua saamaan enemmän irti harrastuksestasi tietokoneen ja puhelimen avulla.

© Davide Calabresi / Shutterstock.com

Ota ilmatila hallintaasi puhelimella ja pc:llä

Harrastuksista voi saada vieläkin enemmän tyydytystä ja iloa tietokoneen ja puhelimen avulla. Tässä on tärkeimmät tärpit, joilla saa tietoteknistä tuntumaa ilmailuun ja ilmatilan tarkkailuun.

torstai 31. tammikuuta 2019


Lentokoneiden bongaus eli spottaus on suosittu harrastus. Paikalla on aina paljon innokkaita konebongareita, kun Helsinki-Vantaalle laskeutuu uusi kone tai jokin koneharvinaisuus. 

Harrastajien perustaman Finnish Aviation Photography eli FAP ry:n sivustolla voi tutustua spottaajien ottamiin valokuviin, ja sivustolla on lisäksi kartta parhaista spottauspaikoista. 

Spottaajien suosimiin työkaluihin kuuluu myös FlightRadar24, lentokoneiden spottaustutka, jota voi käyttää tietokoneella ja mobiililaitteella.

Flightradar24-sovellus tuo puhelimesi ruudulle koko maailman ilmatilan lentokoneineen. Tarjolla on myös muita hyviä palveluita ja työkaluja, joista on hyötyä ja iloa ilmailun harrastajalle.

Näillä voit käyttää Flightradar24-palvelua:

Harrastus haltuun KotiMikron avulla

KotiMikron numerossa 3/2019 on uusin osa artikkelisarjasta, jossa selvitetään kuinka tietokoneen ja puhelimen avulla harrastuksista saa vieläkin enemmän irti. 

Sarjan tässä osassa esittelemme tärkeimmät tärpit, joilla saat hyvän tuntuman ilmailuun ja ilmatilan tarkkailuun. 

Jutussa kerrotaan muun muassa sivustosta, jolle harrastajat lähettävät päivittäin kuvia bongaamistaan lentokoneista. 

Lisäksi esittelemme maailman parhaimpiin lentosimulaattoreihin kuuluvan ilmaisen FlightGear Flight Simulatorin. Simulaattorin grafiikat ovat realistiset, ja kaikki laitteet vastaavat todellisuutta.

Voit ladata lentosimulaattorin Etunurkasta (vain tilaajille)

> Saat pääsyn Etunurkkaan, neljä ensimmäistä KotiMikroasi ja laadukkaat kiikarit yhteishintaan vain 21,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

KotiMikro suosittelee: Tehokkaat kiikarit harrastajalle

Saat kiikarit, kun tilaat KotiMikron.

Kiikarit + 4 ensimmäistä KotiMikroa sekä pääsy Etunurkkaan yhteishintaan vain 21,90 eurolla. 
> Tutustu tarjoukseen täällä.

Riippumatta siitä, minkälaista bongausta harrastat, tekeminen on helpompaa ja hauskempaa, kun käsillä on hyvät kiikarit. Niillä havaitset helposti linnut, lentokoneet ja muut kaukana olevat kohteet.

Nyt sinulla on mahdollisuus saada suosittujen Mitilux-kiikareiden päivitetty, armeijanvihreä versio. 

Kiikareissa on 8x-suurennus, joten voit havaita kaukana olevia eläimiä, lentokoneita ja muita kohteita, joita paljain silmin ei pysty erottamaan. Kiikareiden mukana tulee laukku, hihna ja linssinsuojukset.

Kiikareiden arvo on 99 euroa, mutta nyt sinulla on mahdollisuus saada kiikarit, neljä ensimmäistä KotiMikroasi ja pääsy Etunurkkaan yhteishintaan vain 21,90 eurolla.  

Tilauksen myötä pääset myös saman tien lukemaan uusinta KotiMikroa näköislehtenä Wype-palvelussa, jossa on aina luettavana 12 viimeisintä numeroa. 

> Lue lisää kiikareista ja tarjouksesta täällä

Ehkä sinua kiinnostaa...