Manchester

Manchester on Euroopan vaarallisin online-kaupunki

Manchester on Euroopan vaarallisin kaupunki online-yhteyksiä käytettäessä, paljastaa Nortonin tutkimus. Tukholma on kolmanneksi vaarallisin.

maanantai 20. helmikuuta 2012

Tutkimuksessa selvitettiin, missä kymmenessä eurooppalaisessa kaupungissa on suurin riski joutua verkkorikollisuuden uhriksi. Tutkimuksen riskialteimmaksi kaupungiksi rankatussa Manchesterissa esiintyy eniten haittaohjelmahyökkäyksiä ja siellä on eniten langattomia wi-fi-yhteyspisteitä. Tukholma nousi tutkimuksessa kolmannelle sijalle korkean älypuhelinten, internetin ja sosiaalisen median käytöstä johtuen.

Vuoden 2012 kymmenen riskialteinta online-kaupunkia Euroopassa ovat: 1. Manchester, Iso-Britannia 2. Amsterdam, Alankomaat 3. Tukholma, Ruotsi 4. Pariisi, Ranska 5. Lontoo, Iso-Britannia 6. Dublin, Irlanti 7. Milano, Italia 8. Rooma, Italia 9. Barcelona, Espanja 10. Berliini, Saksa

• Manchester Iso-Britanniassa sijoittui ensimmäiseksi Euroopassa. Kaupungissa todettiin eniten haittaohjelmahyökkäyksiä ja hyökkäyksiä langattomia wi-fi-pisteitä kohtaan. • Toiselle sijalle nousi Amsterdam, jossa on Euroopan suurin tietokone-tiheys, suuri sosiaalisen verkottumisen ja internetin käyttöaste ja kohtalainen verkkorikollisuuden määrä. • Tukholma on Euroopan kaupungeista kolmannella sijalla. Tukholmassa on korkea internetin ja älypuhelinten käyttöaste, ja lisäksi sosiaalinen verkottuminen on kaupungissa yleistä.

Ehkä sinua kiinnostaa...