luomusuperpossu

Luontevasti luomusta

Uudistunut luomu.fi-sivusto kokoaa perustiedon luomusta ja tarjoaa ajankohtaisia artikkeleita sekä tietoa muun muassa erilaisista luomutapahtumista. Sivusto on suunnattu sekä luomusta tietoa etsiville kuluttajille että luomualan toimijoille ja muille luomualasta kiinnostuneille.

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Luomu.fi-sivuston tarkoituksena on välittää luotettavaa tietoa luomusta; luomuruoan tuotannosta, jalostuksesta, markkinoista ja kulutuksesta sekä kertoa ymmärrettävästi luomua käsittelevän tutkimuksen tuloksista Suomessa ja muualla maailmassa. Sivustoa täydennetään sekä uusilla tutkimusartikkeleilla että eri aihepiirejä käsittelevillä muilla aineistoilla.

Sivustolta pääsee myös tutustumaan Luomun juuret -kampanjaan. Se on Pro Luomun käynnistämä kuluttajakampanja, jonka tavoitteena on tehdä luomutuotannon periaatteita ja käytäntöjä tutuksi kuluttajille sekä kirkastaa luomuruoan etuja. Kampanjasivuilla julkaistaan tietopuolisen aineiston lisäksi muun muassa luomuviljelijöiden haastatteluja, kuukausittain vaihtuva luomutietovisa sekä vierailevien bloggaajien luomuaiheisia kirjoituksia.

Kampanjan näkyy myös sosiaalisessa mediassa Pro Luomun Facebook-sivuilla, jossa nostetaan esille kampanjan aineistoa ja teemoja. Kuvien jakopalvelu Pinterestiin kootaan Pro Luomun taululle luomutuotannosta kertovia otoksia sekä muuta luomua lähellä olevaa kuvamateriaalia.

Luomu.fi-sivustoa pitävät yllä Luomuinstituutti, Luomuliitto ry ja Pro Luomu ry. Maa- ja metsätalousministeriö on antanut tukea sivuston perustamiseen. Tähän asti Luomu.fi-sivustoa on ylläpitänyt ja sen sisällöntuotannosta vastannut Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti. Aiemman Luomu.fi-sivuston artikkeleita on saatavilla linkkien kautta myös uudelta sivustolta. Maatalousaiheista materiaalia on edelleen paljon saatavilla sivuston LuomuTIETOverkko-osiossa.

Ehkä sinua kiinnostaa...