Assembly

Löytyykö maailman nopein pc Assemblyssä?

Suomen suurin tietokonefestivaali, Assembly Summer 2011 -tapahtuma käynnistyi torstaina Helsingin Hartwall Areenalla.

torstai 4. elokuuta 2011

Tuhannet nuoret kokoontuvat jälleen Assembly Summer 2011 -tapahtumaan Helsingissä 4.- 7. elokuuta. Osallistujia kesän suurimpaan nuorten tietokoneharrastajien tapahtumaan odotetaan saapuvaksi noin 6 000 eri puolilta maailmaa. Pitkän viikonlopun aikana kisataan yli 60 000 euron palkintopotista erilaisissa ohjelmointi- ja pelikilpailuissa.

Nyt 20:ttä kertaa järjestettävä Assembly on nelipäiväinen tietokonefestivaali, jossa tuhannet nuoret ja heidän tietokoneensa viettävät pitkän viikonlopun tavaten ystäviä, pelaten pelejä, surfaten netissä, jutellen irc:ssä ja nauttien demoskenen tuotoksista. Tapahtuman idea on olla paikanpäällä joko tietokoneen kanssa tai ilman ja nauttia tapahtuman upeasta ilmapiiristä samanhenkisten ihmisten kanssa.

Assemblyssä on ollut pitkään traditiona hakea maailman nopeinta pc-konetta. Jimm’s PC-Store ja Asus ovat rakentaneet maailman nopeimman pc:n, joka jäähdytetään nestemäisellä typellä ja viritetään näin nopeammaksi (ns. ylikellotus). Ennätystä rikkomaan on kutsuttu kansainvälinen tiimi, jossa on jäseniä muun muassa Ruotsista, Puolasta, Belgiasta ja Venäjältä. Tiimiä vetää Petri ’SF3D’ Korhonen, joka on maailmalla tunnettu koneiden ylikellottaja. Nopeusennätyksiä pyritään rikkomaan perjantaina ja lauantaina.

Festivaalilla on omalla osastollaan mukana myös muun muassa Microsoft. Osaston teemana ovat Windows Phone 7 sekä Xboxista tutun Kinectin kehitystyökalut sekä kauniin webin ainekset.

Assembly-tapahtuma on avoinna ympäri vuorokauden. Niinpä festareilta löytyy myös evankelisluterilaisen kirkon hiljainen huone, Lataamo, jossa voi rentoutua lataamalla puhelimensa, läppärinsä ja itsensä.

Ehkä sinua kiinnostaa...