eskonputket

Jos Torsti ei vastaa, kysy museolta

Uusi, seitsemän museon yhteinen verkkopalvelu auttaa löytämään vastauksia vanhojen esineiden ja valokuvien arvoituksiin.

perjantai 1. helmikuuta 2013

Uuden Kysy museolta -palvelun takana ovat Helsingin kaupunginmuseo, Suomen valokuvataiteen museo, Designmuseo, Tekniikan museo, Teatterimuseo, Lusto – Suomen Metsämuseo ja Suomen maatalousmuseo Sara.

Verkkotietopalvelun avulla voi lähettää verkostoon kuuluville museoille kysymyksiä tai kuvia. Museoiden asiantuntijat selvittävät mistä on kyse ja vastaavat kysyjälle sähköpostitse. Kysymyksiä vastauksineen julkaistaan myös palvelun verkkosivuilla. Kunkin museon omalla Kysy museolta -sivulla voi selata tietopankkia museon erikoisalaan liittyvistä kysymyksistä ja kuvista.

Kysy museolta -palvelun päämääränä on tehdä museoiden tietopalvelua ja tietopääomaa näkyväksi. Palvelun teknisestä toteutuksesta vastasi tiedon visualisointiin erikoistunut Flo Apps Oy ja sivuston ilmeestä sekä käytettävyydestä Kide Concepts. Palvelu on rakennettu avoimen lähdekoodin Yii Frameworkin päälle.

Palvelun toteutusta on rahoitettu Museoviraston innovatiivisten hankkeiden avustuksella. Suomen valokuvataiteen museo on koordinoinut yhteishanketta. Palvelu on suunniteltu siten, että se on helposti otettavissa käyttöön myös muissa museoissa.

Ehkä sinua kiinnostaa...