pc-tarjoukset

Hyödynnä hintavertailuapalveluita myös tammialessa

Tammikuussa saattaa löytää tietotekniikkaa joulutarjouksia edullisemmin. Vertailusivusto auttaa löytämään parhaan tarjouksen.

keskiviikko 21. joulukuuta 2016 teksti S. Nielsen

Vaikka tarjouksia tuntuu riittävän sesongin ulkopuolellakin, niin jälleen kerran on odotettavissa, että isojen ja pienten kauppojen tarjouslehtiset tipahtavat postiluukusta – jollei välipäivinä niin heti niiden jälkeen.

Hintavertailusivustojen avulla pysyy jättialennuksia kailottavien mainosten keskellä helpommin järjissään ja lompakko ei kevene niin, että heti seuraavan päivän lehden ääressä harmittaa.

Hintavertailusivustoja on useita. Isoista kaupoista Verkkokauppa.com on ottanut käyttöön oman hintaseurantapalvelunsa, Hintapuntarin, jota voi käyttää tuotteiden hintakehityksen tarkasteluun.

Tuotesivujen yhteydessä toimivasta hintapuntarista näkee yksittäisen tuotteen historiallisen hintakehityksen sekä myös -ennusteen. Uutena ominaisuutena Hintapuntariin tuli marraskuussa Markkinahinta, joka kertoo kyseisen tuotteen keskihinnan viiden tuotetta myyvän jälleenmyyjän hinnasta.

Seuraa hintakehitystä

Pelkistä hintavertailusivustoista esimerkiksi ruotsalaista alkuperää oleva Hintaopas listaa tuotetta myyvät kaupat tuotehintoineen.

Myös Suomen suurin vertailusivusto, Hintaseuranta, näyttää Hintaoppaan tavoin muun muassa tuotteen hintakehityksen.

Hintaseuranta ilmoittaa sivuillaan indeksoineen yli 1,5 miljoonaa tuotetta, Hintaopas puolestaan ilmoittaa listaavansa 191 000 tuotteen hinnat 740 kaupasta.

Hintakehityksen avulla on helppo haarukoida, mitä tuote maksoi kunakin hetkenä, esimerkiksi ennen joulua ja joulun jälkeen.

Hintaoppaassa on lisäksi kätevä hintahistoria-osio, jossa voi seurata tuotteen hintakehitystä kussakin kaupassa.

Pidä tietosi digiajassa KotiMikron avulla – tilaa yksi KotiMikro kotiin kannettuna, niin saat pääsyn 300 ohjelmaa käsittävään Etunurkkaan vain 3,90 eurolla!

Ehkä sinua kiinnostaa...