Matkapuhelimen, älykellon ja valvontakameran tiedot paljastivat murhan.
Paljastettu!

Matkapuhelimen, älykellon ja valvontakameran tiedot johtivat vaimonsa murhanneen kreikkalaisen Babis Anagnostopoulosin paljastumiseen.

© Shutterstock

Elektroniikka kavalsi murhaajan

Babis Anagnostopoulos luuli selvinneensä vaimonsa murhasta jäämättä kiinni, mutta kodin elektronisten laitteiden jäljet viittasivat vähitellen hänen syyllisyyteensä.

keskiviikko 30. kesäkuuta 2021 teksti M. Østergaard

Elektroniset laitteemme seuraavat tekemisiämme koko ajan tarkasti, niin hyvässä kuin pahassa. 

Mobiililaitteet voivat paljastaa missä olemme olleet ja milloin. Älykellosi voi kertoa terveydentilastasi eri aikoina ja selainhistoriasi paljastaa, millä sivuilla olet vieraillut internetissä. 

Jopa sosiaaliset mediasi tietävät missä olet ollut päivän aikana. 

Huomiota herättäneessä murhatapauksessa Kreikassa juuri elektroniikka paljasti murhaajan.

> Lue myös: iPhone jäljittää sinua kaikkialle – katso salainen kartta

Vaikutti täydelliseltä rikokselta

Kreikkalainen 32-vuotias helikopterilentäjä Babis Anagnostopoulos sai 20-vuotiaan brittiläisen vaimonsa Caroline Crouchin murhan näyttämään väkivaltaisen murtovarkauden aiheuttamalta.

Poliisi ja yleisö uskoivat melkein kuukauden ajan hänen tarinaansa ”ryöstöstä” Kreetalla 11. toukokuuta 2021.

Poliisi ennätti luvata 300 000 euron palkkion tekijöiden kiinni saamiseen johtavista tiedoista.

Sitten esiin alkoi kuitenkin tulla digitaalisia todisteita, jotka kaivoivat hitaasti pohjan pois Babis Anagnostopoulosin selityksiltä.

Babis Anagnostopoulos maalasi itsestään ja perheestään idyllisen kuvan sosiaalisessa mediassa mutta todellisuus oli kaukana ruusuisesta.

Babis Anagnostopoulos maalasi itsestään ja perheestään idyllisen kuvan sosiaalisessa mediassa, mutta todellisuus oli kaukana ruusuisesta. 

© Instagram

Puhelimen ja älykellon tiedot paljastivat

Anagnostopoulos väitti olleensa sidottuna murtovarkauden aikana, mutta hänen puhelimensa liiketiedot paljastivat, että hän oli todellisuudessa liikkunut eri puolilla taloa.

Samanaikaisesti Caroline Crouchin älykello osoitti, että hänen sydämensä löi vielä kellonaikaan, jolloin hänen aviomiehensä väitti hänen olleen jo kuollut.

Lopulta poliisi pystyi lukemaan SD-muistikortilta, että se oli irrotettu talon valvontakamerasta ennen kuin väitetty murtovarkaus tapahtui.

> Lue myös: Mitä saan valvoa valvontakameralla?

Vaimo oli varannut hotellihuoneen puhelimella

Motiiviksi osoittautui, että parilla oli ollut ongelmia jo vuosia ennen murhaa.

Caroline Crouchin puhelimen selaintiedot osoittivat myös, että hän oli aiemmin murhailtana varannut hotellihuoneen päästäkseen pois miehensä luota.

Vaimon hautajaisten jälkeen poliisi pyysi silmin nähden surun murtamaa aviomiestä seuraamaan heitä laitokselle, sillä he olivat löytäneet tärkeitä johtolankoja. 

Vasta siellä hän sai tietää, että johtolangat osoittivat todellisuudessa häneen. Mies joutui lopulta tunnustamaan tapahtuneen poliisin kahdeksan tunnin kuulustelun jälkeen.

> Lue myös: Onko digitaalinen yksityisyytesi hallussasi?

Ehkä sinua kiinnostaa...