a4fl

Bittinikkareille jaossa 20 000 euroa

Apps4Finland-kilpailu on avattu vuodelle 2012. Kilpailu innostaa kansalaisia ja yrityksiä ideoimaan uusia tapoja hyödyntää avoimia tietovarantoja.

maanantai 18. kesäkuuta 2012
miesjakone

Valtio ja kunnat julkaisevat yhä enemmän tietojaan verkkoon kaikkien käytettäväksi. Hallitus on tehnyt julkisten tietoaineistojen saatavuudesta periaatepäätöksen, jossa tuetaan tietoaineistojen avointa saatavuutta. Kilpailun avulla tuodaan avattua dataa lähemmäksi palvelu- ja sovelluskehittäjiä, sekä innostetaan myös yrityksiä avaamaan omia tietovarantojaan. Apps4Finland -kilpailun visiona on luoda Suomesta avoimen datan ja avoimen yhteistyön mallimaa.

”Suomella on mahdollisuus profiloitua johtavaksi avoimen datan ja avoimen yhteistyön edelläkävijämaaksi, jossa mm. kuntien, valtion ja yritysten tietokantoja avataan rohkeasti ja hyödynnetään uusiksi palveluiksi ja innovaatioiksi”, kiteyttää Jarmo Eskelinen, Forum Virium Helsingin toimitusjohtaja.

Kilpailu on käynnissä 28.10.2012 asti. Palkinnot jaetaan joulukuun alussa. Yleisö voi äänestää omia suosikkejaan kilpailun sivuilla marraskuun loppuun asti. Kilpailun avainkumppaneina toimivat Logica, Maanmittauslaitos ja Tilastokeskus. Kilpailun muita yhteistyökumppaneita ovat lisäksi HSL, IBM, Ilmatieteenlaitos, Liikenne- ja viestintäministeriö, Sito, Sitra, Valtiovarainministeriön JulkICT-toiminto, sekä Anders Chydenius -säätiö.

Jaossa kaikkiaan jopa 20 000 euroa

Apps4Finland-kilpailussa jaetaan tänä vuonna yhteensä 20 000 euron edestä palkintoja. Kilpailussa on viisi kilpailusarjaa: Idea-, Sovellus-, Visualisointi-, Datan avaus- ja Dataopas -sarja. Suurin yksittäinen palkinto jaetaan Sovellussarjan voittajalle: 3 000 euroa. Visualisointisarjan voittaja saa 2 000 euroa, Idea-, Datan avaus- ja Dataopas -sarjan voittajille jaetaan kullekin 1 000 euroa.

Aikaisempien vuosien tapaan Ideasarjassa haetaan ideoita ja ongelmia, joihin ihmiset toivovat ratkaisuja. Sovellussarjassa haetaan avoimia tietovarantoja hyödyntäviä sovelluksia. Visualisointisarjassa palkitaan avoimeen dataan pohjautuvia visualisointeja ja Datan avaus -sarjassa palkitaan kilpailutöitä, jotka ovat edesauttaneet avoimen datan saatavuutta: sarjassa palkitaan julkisen sektorin toimijan ansiokas datan avaus, yrityksen toteuttama datan avaus sekä yksityisten henkilöiden tekemä datan avaus -työ. Dataopas-sarjassa haetaan datan hyödyntämistä helpottavaa ohjeistusta. Kilpailutyö voi olla esimerkiksi teksti- tai videomuotoinen datan käyttämisen opas.

Lisäksi kilpailussa jaetaan erikoispalkintoja eri teemoihin liittyen:

Apps4Finland-kilpailu järjestetään nyt neljättä kertaa. Viime vuoden kilpailu oli todella suosittu: kilpailuun tuli 140 kilpailutyötä. Viime vuoden kilpailussa palkittiin esimerkiksi ParkkiNappi-sovellus, jolla autoilija pystyy maksamaan pysäköinnistä painamalla yhtä nappia.

Kilpailun aikana järjestetään avainkumppaneiden kanssa kehittäjille suunnattuja työpajoja, joissa edistetään sekä tietovarantojen avaamista, että jo avattujen tietojen hyödyntämistä uusien palveluiden ja innovaatioiden raaka-aineena.

Ehkä sinua kiinnostaa...