Apple Pay tulee Suomeen vuoden 2017 aikana

Applen mobiilimaksupalvelu haastaa pankkien lähimaksusovellukset.

© Shutterstock

Apple Pay tulee Suomeen tänä vuonna

Applen mobiilimaksupalvelu tulee saataville Suomessa kuluvan vuoden aikana. Tarkkaa ajankohtaa ei ole ilmoitettu.

keskiviikko 2. elokuuta 2017 teksti Peter Skovbjerg Jensen

Lähimaksu yleistyy Suomessa koko ajan ja korttien lisäksi pankkien lähimaksusovelluksia voi käyttää Android-puhelimissa. Samoin MobilePay-sovellusta voi käyttää järjestelmää tukevissa kaupoissa.

Vielä tänä vuonna Suomeen tuleva Apple Pay -mobiilimaksusovellus haastaa nykyiset nfc-tekniikkaa käyttävät sovellukset. Apple Pay saattaa jopa nousta Suomessakin suosituimmaksi sovellukseksi, sillä iPhone on myös meillä yleinen puhelin.

Apple Pay tulee saataville Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa ennen vuoden loppua. Apple ilmoitti Apple Payn laajentumisesta raportoidessaan tämän kuun alussa tilivuotensa kolmannen neljänneksen tuloksestaan.

Suosittu lähimaksusovellus

Apple tuo myös sovellukseen siirto-ominaisuuden, jonka avulla yksityishenkilöt voivat lähettää toisilleen rahaa. Ominaisuus otetaan käyttöön AppleInsider-uutissivuston mukaan iOS 11 -käyttöjärjestelmäpäivityksen myötä.

Apple Pay esiteltiin vuonna 2014, ja palvelusta on tullut erittäin suosittu maksumenetelmä. Applen mukaan jo 90 prosenttia maailmanlaajuisista mobiilimaksuista tehdään Apple Payn avulla, vaikka palvelu on käytössä vasta 16 maassa.

”Mobiilimaksaminen kasvaa voimakkaammin kansainvälisillä markkinoilla, joilla mobiilimaksutekniikka on kehittynyt nopeammin kuin Yhdysvalloissa. itse asiassa kolme neljästä Apple Pay -maksusta tehdään muualla kuin Yhdysvalloissa”, kertoi Applen talousjohtaja Luca Maestri 9to5Macin mukaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...