LG:n älykäs Cloi-robotti

Kuvan robotti on viimeisen vuoden ajan ollut testikäytössä palvelemassa lentokentän asiakkaita Etelä-Koreassa.

© LG

LG Cloi: Nyt tulevat älykkäät kotirobotit

LG panostaa robotteihin ja tekoälyyn, mutta Las Vegasissa järjestetyssä julkistustilaisuudessa LG:n pikkubotti Cloi hyytyi, kun sen piti esitellä osaamistaan.

tiistai 9. tammikuuta 2018 teksti L. Jonasson

 

Korealainen elektroniikkajätti LG, joka tunnetaan meillä erityisesti palkituista älytelevisioistaan ja jossain määrin myös puhelimistaan, panostaa nyt vahvasti tekoälyyn ja robotteihin.

Suuressa lehdistötilaisuudessa, joka järjestettiin Las Vegasin tämän vuotuisten CES-messujen alla, LG julkisti asian virallisesti ja esitteli samalla koko joukon uusia tuotteita.

Visio on kiehtova: ThinQ AI on LG:n tekoälyalusta, jota käyttävät tuotteet osaavat viestiä keskenään ja toimia yhdessä saman älykään verkon sisällä.

Lue myös: CES – maailman mahtavimmat kuluttajateknologian messut alkavat

Pikkubotti Cloi

"Tuotteiden pitää oppia käyttäjiltä – ei päinvastoin”, kiteytti LG:n amerikkalainen markkinointipäällikkö David VanderWaal ja jatkoi vakuuttelua:

"Käyttöohjeet ovat menneisyyttä!"

Söpö pieni kotirobotti Cloi kuuluu tuotteisiin, jotka toteuttavat elektroniikkajätin uutta taktiikkaa.

Pieni puuhastelija tottelee äänikomentoja ja rakentaa älykkäänä siltaa eri älylaitteiden välille, joita voivat olla niin jääkaappi, televisio, pesukone, ilmastointi kuin valaistuskin.

LG:n Cloi-kotirobotti

LG:n pieni kotiapulainen Cloi ei pyykkää eikä imuroi – vaan toimii muiden kodin älylaitteiden käskijänä.

© LG

LG:n demo-robotti lopetti yhteistyön

Tekoälyn ja älykkäiden robottien tarpominen vielä lapsenkengissä kävi selväksi esittelyssä, jossa LG:n Cloi äkillisen ramppikuumeen takia mykistyi satojen toimittajien edessä, eikä vastannut sille esitettyihin äänikomentoihin.

Jos Cloi päättääkin tulevaisuuden kodissa aloittaakin mykkäkoulun, niin aina jutella uuden LG-televisionsa kanssa.

Uudet huippumallit eivät pelkästään näytä kuvaa ja tottele kanavanvaihtoa, vaan ne tekevät myös yhteistyötä muiden kotiverkon laitteiden kanssa, jotta käyttäjä esimerkiksi pääsee oikeaan tunnelmaan pyytämällä televisiota vähentämään valaistusta.

Uuden tuotesarjan ominaisuuksiin kuuluu muun muassa proaktiivinen palvelu. Ennakoivalla toiminnolla varustettu LG-laite osaa laitteen jo oirehtiessa lähettää viestin huoltoon, jolloin laitteen vioittuminen voidaan ehkäistä.

KotiMikro kertoo sivuillaan lisää CES-messujen ilmiöistä ja trendien suunnannäyttäjistä 2018.

Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään bluetooth-kaiuttimen vain 21,90 eurolla. Säästät 58,90 euroa. 

Ehkä sinua kiinnostaa...