Google Nest

Googlen Nest-laitteet tulivat saataville Pohjolaan.

© Google

Googlen Nest-älylaitteet myyntiin Suomessa

Nyt voi tehdä kodista älykkään neljällä Googlen Nest-vimpaimella. Nestin älytermostaattia tänne ei tuoda.

perjantai 1. syyskuuta 2017 teksti C. Slot

Googlen Nest-älykotilaitteita saa nyt myös Suomessa. Laitteet tulivat samaan aikaan myyntiin Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Sveitsissä.

Nest on helppokäyttöisten älykotiratkaisujen pioneeri, jonka tuotteita myydään 18 maassa ja käytetään jo yli 190 maassa.

Elisa tuo suositut Nest-älykotituotteet myyntiin ensimmäisenä operaattorina Suomessa. Valikoimaan kuuluvat älykäs palovaroitin sekä kolme uutta valvontakameraa sisä- ja ulkokäyttöön.

Myös Clas Ohlson myy Nest-tuotteita yhtenä Nestin lanseerauskumppanina.

Nest Protect – älykäs palovaroitin

Nest Protect -palovaroitin havaitsee nopeasti sekä hitaasti kehittyvät tulipalot että näkymättömän hään.

Älyvaroitin kertoo puheäänellä, missä vaara sijaitsee. Laite lähettää myös viestin puhelimeen siltä varalta, ettei käyttäjä ole kotona. Jos kyse on vain palaneesta paahtoleivästä, käyttäjä voi hiljentää savuhälytyksen puhelimella.

Kolme valvontakameraa ovat Nest Cam IQ, Nest Cam Indoor ja Nest Cam Outdoor.

Sisäkäyttöön tarkoitettu yönäöllä varustettu Nest Cam Indoor reagoi liikeeseen ja ääneen ja lähettää hälytyksen puhelimeen. Verkkovirtaan kytkettävä säänkestävä Nest Cam Outdoor hälyttää, kun se havaitsee toimintaa.

Erottaa meidät eläimistä

Nest Cam IQ:ta kehutaan markkinoiden älykkäimmäksi valvontakameraksi. Se kuvaa ympäristöään 4K-tarkkuudella, zoomaa ihmisen havaittuaan lähemmäs 12-kertaisella digitaalizoomilla ja näyttää kirkasta 1080p-teräväpiirtokuvaa. Kamera osaa erottaa ihmiset lemmikkieläimistä, joten se voi lähettää käyttäjälleen ilmoituksia vain silloin, kun kodissa liikkuu joku.

Nest Aware -pilvipalvelun avulla voi tallentaa kaikkien kameroiden kuvan jopa 30 päivän ajaksi. Videohistoriasta on mahdollista taltioida valikoituja videopätkiä esimerkiksi lemmikkieläinten kommelluksia tai tallentaa timelapse-videoita vuodenaikojen vaihtumisesta pihapiirissä.

Hinnat:

  • Nest Protect: 139 €
  • Nest Cam IQ: 379 €
  • Nest Cam Indoor: 219 €
  • Nest Cam Outdoor: 249 €
  • Nest Aware: alk. 10 €/kk

Älytermostaattia, jolla Nest muutama vuosi sitten nousi maineeseen, ei tuoda Suomeen, sillä se ei ole yhteensopiva täkäläisten tekniikoiden kanssa.

Google osti Nest-yhtiön vuonna 2014.

Mitä tarkoittaa älykoti?

Älykoti-termillä viitataan älykkäisiin kodinkoneisiin ja muihin kotiverkkoon yhdistettyihin laitteisiin, jotka tuovat kotiin uusia toiminnallisuuksia.

Yleensä älykodin laitteita ohjataan mobiililaitteen sovelluksella, mutta myös erillisiä kauko-ohjaimia käytetään.

Älykkäillä laitteilla voidaan kotiin saada energiatehokkaita asumista parantavia ratkaisuja esimerkiksi turvallisuuden ja asumismukavuuden alueella. Näihin kuuluvat muun muassa älykkäät termostaatit, älyvalaistus ja älylukot, joita voidaan hallita suoraan älypuhelimella, myös etäyhteyden kautta kodin ulkopuolelta.

Älykodin laitteet ovat osa esineiden internetiä, jossa kaikki kodinkoneet ovat yhteydessä nettiin ja myös voivat viestiä keskenään.

Ehkä sinua kiinnostaa...