året 2016

5 merkkipaalua uutisvuonna 2016

2016 oli tietotekniikassa muun muassa mullistavan sovelluksen ja tulikuuman puhelimen vuosi.

keskiviikko 21. joulukuuta 2016 teksti C. Slot

Kulunut vuosi vetelee viimeisiään, joten ennen kuin uusi toivotetaan sisään, pitää perinteisesti luoda silmäys vuoden 2016 silmiinpistävimpiin tietotekniikkarintaman ilmiöihin.

Vuosi 2016 nosti uusia puhelinmalleja, suuria skandaaleita ja mullistavia sovelluksia uutisvälineiden otsikoihin.

1. Note sai nokisen lopun Samsung lanseerasi kesällä 2016 lippulaivamallinsa Galaxy Note 7:n. Kuukausu lanseerauksesta kävi ilmi, että laitteen viallinen akku aiheuttaa palovaaran. Puhelin vedettiin pois markkinoilta ja valmistus lopetettiin. Lue Galaxy Note 7:n surullinen tarina.

2. Pokémon Go Kuluneen vuoden näkyvimpiin ilmiöihin kuuluu ilman muuta Pokémon Go. Lisättyä todellisuutta hyödyntävä mobiilipeli vangitsi nuoret ja vanhat. Lue Pokémon Go -pikaopas.

3. Yahoo myytiin 1990-luvun loppupuolella Yahoo oli netin valtias, jonka arvoksi laskettiin 125 miljardia dollaria. Vuonna 2016 Verizon osti Yahoon 4,8 miljardin dollarin pilkkahinnalla. Lue Yahoon nousu ja tuho.

4. iPhone ilman kuulokeliitäntää Applen Uudet iPhone-mallit 2016 eivät tarjonneet mitään mullistavaa kuulokeliitännän puuttumisen lisäksi, mutta taattua herkkua niille, jotka ovat aikeissa päivittää kalustoaan.

Aikaisempaa enemmän tallennustilaa, entistä parempi kamera, kauniimpi näyttö ja tehokkain suoritin ikinä… kunnes 10-vuotisjuhalamalli iPhone 8 ilmestyy 2017? Lue uutistoimittajan iPhone 7 -kolumni.

5. Suoratoisto jyrää Yhä useampi suoratoistaa maksettuja sisältöjä sen sijaan että katsoisi niitä maksu-tv:n kanavilta. Varsinkin Viaplay on voimakkaassa kasvussa Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Viaplayta käytetään eniten Android-laitteella ja tietokoneella. Suomessa Android-päätteellä käyttö on 119 prosenttia suositumpi kuin keskimäärin muissa Pohjoismaissa.

Joulukuussa suoratoistoareenalle astui uusi haastaja, kun Amazon laajensi Prime Video -suoratoistopalvelunsa myös Suomeen.

Ehkä sinua kiinnostaa...