Netflix muutti luokittelua
Netflix

Peukuttamalla saa entistä räätälöidympiä suosituksia.

© Shutterstock

Netflix luopui tähtiluokituksesta

Netflix pitää viiden tähden luokitussysteemiä vanhanaikaisena. Netflixin sisältöjä voi nyt arvioida peukuttamalla.

tiistai 18. huhtikuuta 2017 teksti M. Flinck

Viiden tähden arviointijärjestelmä on ollut Netflixissä vuosikausia, palvelun käynnistymisestä asti. Nyt Netflix on jättämässä hyvästi vanhalle systeemille ja siirtyy arvioinnissa peukutusta.

Asiasta kertoi ensimmäisen kerran jo maaliskuussa Netflixin tuotejohtaja Todd Yellin. Uutta järjestelmää on otettu käyttöön maailmanlaajuisesti huhtikuun alusta, jolloin myös Netflixin tuotekehitysjohtaja Cameron Johnson vahvisti yhtiön blogissa tähtiluokituksen siirtämisen eläkkeelle.

Tähdet ovat eilispäivää

Yellinin mukaan sisältöjen luokittelu tähtiä antamalla on vanhanaikaista. Peukku alas tai peukku ylös kuvastaa mieltymyksiä paremmin, koska käyttäjän on helpompi valita joko-tai-tyyppisesti kuin miettiä, montako tähteä pitäisi antaa.

Sarjan tai elokuvan kohdalla olleiden tähtien paikalla on nyt käyttäjälle räätälöity sopivuusprosentti, joka kertoo, kuinka hyvin sisältö vastaa käyttäjän mieltymyksiä.

Uutta luokittelujärjestelmä testattiin Yhdysvalloissa pari vuotta, jolloin havaittiin, kuinka peukutus kasvatti arviointien määrää 200 prosenttia.

Netflixin on entistä helpompi antaa mieltymystä mittaavan algoritmin avulla käyttäjille täsmällisiä ja henkilökohtaisia suosituksia, kun arviointi tapahtuu pelkästään joko-tai-periaatteella.

Lue lisää Netflixistä ja suoratoistosta

Ehkä sinua kiinnostaa...