Netflix on maksullinen palvelu

Suoratoistopalveluiden tunnuksia jaetaan sukulaisille ja kavereille.

© Shutterstock

Suoratoistopalveluiden tunnusten jakaminen yleistä

Suoratoistopalveluiden tunnuksia jaetaan muutenkin kuin perheen sisällä. Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa puolet käyttäjistä antavat tunnuksensa myös muiden käyttöön.

tiistai 6. kesäkuuta 2017 teksti C. Slot

Suoratoistopalveluiden tunnusten jakaminen on yleistä siitä huolimatta, että se on useimpien palveluiden käyttöehdoissa kielletty.

Esimerkiksi YouGovin tanskalaiselle Søndagsavisen-lehdelle tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan lähes kolmannes tanskalaisista on jakanut Netflix- ja HBO-tunnuksia kavereille ja sukulaisille.

HBO Nordic kommentoi lehdelle, että sen tunnuksia saa jakaa vain samassa taloudessa asuvien kesken.

”Tilauksemme on talouskohtainen. Käyttäjätunnuksia ei saa luovuttaa henkilöille, jotka eivät asu samassa taloudessa”, todetaan HBO Nordicin kommentissa.

Tunnusten jakamista ei tuomita

Yhdysvalloissa suoratoistopalveluiden tunnusten jakaminen on vieläkin yleisempää. Noin puolet käyttäjistä jakaa tunnuksensa muiden kanssa, ilmenee Fluent-tutkimuslaitoksen raportista, josta kirjoittaa suoratoistopalveluita seuraava Streaming Observer -sivusto.

Suoratoistopalvelut suhtautuvat melko sallivasti tunnusten jakamiseen. Asiasta uutisoitiin paljon jo viime vuonna. Yllä olevan HBO:n kommentin perusteella ainakin sen kanta olisi muuttunut.

Salakatselu tuomitaan kaikissa palveluissa jyrkästi. Salakatselu on sekin yleistä. Esimerkiksi Britanniassa arvioidaan YouGovin tutkimuksen mukaan olevan lähes viisi miljoonaan piratoidun tv-suoratoistopalvelun käyttäjää.

Ehkä sinua kiinnostaa...