The Wall – Samsungin MicroLED-tv

Samsungin Yhdysvaltain johtaja Tim Baxter esittelee uutta The Wall -huipputelevisiota CES-tapahtumassa Las Vegasissa.

© Samsung

The Wall: Samsungilta MicroLED-näytöllä varustettu tv

Las Vegasin CES-messuilla nähtiin, mihin korealaisen elektroniikkajätin yli 65 000 kehittäjää ja insinööriä ovat saaneet aikansa kulumaan.

keskiviikko 10. tammikuuta 2018 teksti Leif Jonasson

 

Muutaman kehittelytuokion ja -palaverin lienee vaatinut Samsungin uusi tv, jota esiteltiin ihastuneelle lehdistölle CES-messuilla.

Laitteen nimi on oletettavasti syntynyt itsestään selvästi: The Wall, ”seinä”.

Kyseessä on nimittäin varsinainen viihdekeskuksen vonkale. Näytön halkaisija on 146 tuumaa, ja laite on reilut kolme metriä leveä ja lähes kaksi metriä korkea. The Wallin huomiota herättävin ominaisuus ei kuitenkaan ole sen koko.

Ennen näkemätön kuvanlaatu

Samsungin uutuus on varustettu täysin uudella MicroLED-näytötekniikalla, jonka ledit ovat mikrometrin kokoisina huomattavasti pienempiä kuin nykyiset tv-ledit.

Tekniikka asettaakin uuden standardin tulevaisuuden näyttötekniikalle ja haastaa LG:n OLED-tekniikan, joka tähän asti on tuottanut laadukkaimman kuvan olohuoneisiin.

Uusi MicroLED-tekniikka poistaa tarpeen värisuodattimelle ja taustavalolle. Kukin pikseli on itsevalaiseva, tarjoten peräti 2 000 nitin kirkkauden, ja uuden tekniikan mahdollistama ennen näkemätön kontrastisuhde takaa aikaisempaa täsmällisemmät sävyt, syvät mustat ja parhaan mahdollisen katselukokemuksen.

MicroLED-näytön kerrotaan myös olevan kestävä ja pitkäikäinen, mutta samalla kirkas ja energiatehokas.

Lue lisää älytelevisioista

Modulaarinen rakenne

MicroLED-tekniikan ansiosta Wall-televisio on myös modulaarinen, eli seinälleen voi kustomoida minkä muotoisen ja kokoisen television tahansa. MicroLED-tv voi olla myös pienikokoinen tai kotiseinää vieläkin jättimäisempi, esimerkiksi elokuvateatterissa.

The Wallin odotetaan tulevan saataville tämän vuoden aikana. Hintaa ei ole vahvistettu. Se on kuitenkin selvää, että jos laitteeseen on varaa, niin silloin on myös varaa asua paikassa, johon The Wall mahtuu.

Lue lisää Samsungista

KotiMikro on paikan päällä CES-messuilla ja palaa niiden antiin myös lehden tulevissa numeroissa.

Kokeile KotiMikroa ja tilaa yksi numero vain 3,90 eurolla – saat täyden pääsyn Etunurkkaan, jossa on turvallisesti ladattavana yli 300 tarkistettua ohjelmaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...