WannaCry-hyökkäys saastutti tietokoneita yli 150 maassa.

WannaCry alias WanaCrypt0r tuottaa rahaa rikollisille.

WannaCry kerää edelleen rahaa rikollisille

WanaCrypt0r-kiristyshaittaohjelman mentävä aukko on tukittu, mutta verkkomadon levittäjille virtaa edelleen bitcoineja lukittujen koneiden omistajilta.

maanantai 22. toukokuuta 2017 teksti /trs

110 000 dollaria eli noin 98 000 euroa on siirtynyt WanaCrypt0r-verkkomadon levittäjien bitcoin-tileille sen jälkeen, kun massiivinen kiristyshaittaohjelmahyökkäys alkoi 12. toukokuuta.

Tieto käy ilmi Twitter-tililtä Actual_ransom, joka skriptin avulla seuraa maksuja kolmelle hyökkääjien perustamalla bitcoin-tilille.

Maksuja on tullut 296 tietokoneelta, joiden omistajat uskovat lunnaat maksamalla saavansa WanaCrypt0rin lukitsemat tiedot takaisin.

WanaCrypt0r-kiristyshaittaohjelma, joka levisi ympäri maailman verkkomatona, tunnetaan myös nimellä WannaCry ja WannaCryptor.

Lue myös:  WanaCrypt0r: Tämän takia jättihyökkäys oli vaarallinen

Lunnaat bitcoineina

Kiristyshaittaohjelma lukitsee kohteena olevan tietokoneen salaamalla sen tiedostot. Purkuavain luvataan toimittaa noin 300 euron lunnaita vatsaan, jotka pitää maksaa bitcoin-kryptovaluutalla.

WanaCrypt0r levisi 12. toukokuuta ympäri maailmaa ja sen uhriksi joutui muun muassa Renault, Hitachi, Nissan, Deutsche Bahn ja Bank of China. 

Haittaohjelmaa levitettiin ohjelmistohaavoittuvuuden välityksellä ja Yhdysvaltojen turvallisuusvirasto NSA:lta varastetun kyberaseen avulla.

Lue myös: Näin WanaCrypt0r riehui

Ehkä sinua kiinnostaa...