WannaCry-hyökkäys saastutti tietokoneita yli 150 maassa.

WannaCry alias WanaCrypt0r tuottaa rahaa rikollisille.

WannaCry kerää edelleen rahaa rikollisille

WanaCrypt0r-kiristyshaittaohjelman mentävä aukko on tukittu, mutta verkkomadon levittäjille virtaa edelleen bitcoineja lukittujen koneiden omistajilta.

maanantai 22. toukokuuta 2017 teksti T. Simonsen

110 000 dollaria eli noin 98 000 euroa on siirtynyt WanaCrypt0r-verkkomadon levittäjien bitcoin-tileille sen jälkeen, kun massiivinen kiristyshaittaohjelmahyökkäys alkoi 12. toukokuuta.

Tieto käy ilmi Twitter-tililtä Actual_ransom, joka skriptin avulla seuraa maksuja kolmelle hyökkääjien perustamalla bitcoin-tilille.

Maksuja on tullut 296 tietokoneelta, joiden omistajat uskovat lunnaat maksamalla saavansa WanaCrypt0rin lukitsemat tiedot takaisin.

WanaCrypt0r-kiristyshaittaohjelma, joka levisi ympäri maailman verkkomatona, tunnetaan myös nimellä WannaCry ja WannaCryptor.

Lue myös:  WanaCrypt0r: Tämän takia jättihyökkäys oli vaarallinen

Lunnaat bitcoineina

Kiristyshaittaohjelma lukitsee kohteena olevan tietokoneen salaamalla sen tiedostot. Purkuavain luvataan toimittaa noin 300 euron lunnaita vatsaan, jotka pitää maksaa bitcoin-kryptovaluutalla.

WanaCrypt0r levisi 12. toukokuuta ympäri maailmaa ja sen uhriksi joutui muun muassa Renault, Hitachi, Nissan, Deutsche Bahn ja Bank of China. 

Haittaohjelmaa levitettiin ohjelmistohaavoittuvuuden välityksellä ja Yhdysvaltojen turvallisuusvirasto NSA:lta varastetun kyberaseen avulla.

Lue myös: Näin WanaCrypt0r riehui

Ehkä sinua kiinnostaa...