virus-malware-smartphone

Uusi haittaohjelma leviää 1,2 miljoonan laitteen päivävauhtia

Android-mobiililaitteita uhkaa tähän asti vakavin troijalaishyökkäys. Lue kuinka vältät laitteesi saastumisen.

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Tietoturvayhtiö Cheetah Mobile Security varoittaa erityisen vihamielisestä troijalaisesta, joka saastuttaa 12, miljoonaa mobiililaitetta päivässä.

Hummer-nimen saanut haittaohjelma on lähtöisin Kiinasta ja latautuu monien muiden haitakkeiden tavoin asiallisilta vaikuttavien sovellusten mukana, joita ovat muun muassa optimointityökalut, taskulamput ja pelit.

Laitteelle päästyään Hummer ottaa pääkäyttäjän oikeudet ja ryhtyy lataamaan sovelluksia, jotka voivat olla haitallisia tai muuten syödä kallista datakaistaa.

Vaikea poistaa Hummerin poistaminen ei Cheetah Mobile Securityn mukaan onnistu tehdasasetusten palautuksella, mutta yhtiöstä kerrotaan, että sen päivitetty tietoturvaohjelma antaa suojan Hummeria vastaan. Tämä tarkoittaa, että Hummer lisätään myös muiden tietoturvaohjelmien tietokantoihin. Oma tietoturvaohjelma onkin syytä pitää ajan tasalla.

Virustutkan jatkuvan päivityksen lisäksi on hyvä ladata sovelluksia vain Androidin omasta sovelluskaupasta Google Play Kaupasta. Sielläkin on hyvä tarkistaa sovelluksen aitous ja alkuperä.

Ehkä sinua kiinnostaa...