Tyv bærbar

Video: Vaijerilukko ei hidasta varasta

Useissa kannettavissa ja monissa oheislaitteissa on pieni kolo, johon voi kiinnittää varkautta ehkäisevän vaijerilukon. KotiMikron testissä yritettiin murtaa lukitus lihasvoimin. Lukitus kesti testivoron kovakouraista käsittelyä yllättävän huonosti. Katso karut videot.

perjantai 25. tammikuuta 2013

Testitilanteessa kuvatut videot paljastavat, että vaijerilukolla varustetun tietokoneen varastaminen voi olla yhtä helppoa kuin lelun vieminen lapselta. Rauhassa työskentelevän murtovarkaan toimia lukitus ei juuri hidasta. Kahvilassa vaijerilukon näkeminen voi sen sijaan saada varkaan jatkamaan matkaansa. Katso, kuinka vaivattomasti testivarkaamme onnistui hämärissä puuhissaan.


Jäljitä varastettu pcVarastettu tietokone voidaan jäljittää apuohjelman avulla.

HP Compaq nw8440

HP:n testikannettavassa vaijerilukon kiinnityspaikka on sijoitettu laitteen tukevalta vaikuttavaan metallirunkoon. Testin seurauksena kannettavan kuori murtui kuitenkin kolon kohdalta siististi aiheuttamatta laitteelle suurempaa vahinkoa ja tietokone toimi edelleen normaalisti.

Dell Photo All-in-one Printer 928

Dellin monitoimilaitteessa lukituspaikka on sijoitettu takapaneelin vasempaan reunaan. Vaijerilukon kiinnitys ei ole pelkän ohuen muovikuoren varassa, sillä kolo on vahvistettu sisäpuolelta pienellä metallinpalasella. Käytännössä toteutus ei kuitenkaan tarjoa mainittavaa turvaa varkaiden varalta. Yksi kiskaisu vaijerilukosta riitti repäisemään irti sekä metallivahvikkeen että pienen kappaleen laitteen muovikuoresta. Lohkeamaa lukuun ottamatta kokonaisvahingot jäivät vähäisiksi.

Apple iMac

Lukituspaikka löytyy kannettavien laitteiden lisäksi myös monista pöytäkoneista, kuten tästä Applen hintavasta näyttötietokoneesta. Arvokkaan kokoonpanon turvaominaisuudet eivät kuitenkaan riitä suojaamaan laitetta pitkäkyntisiltä. Kuten video osoittaa, kiinnityskolo repeytyi vaijerilukon jäljiltä käyttökelvottomaksi, mutta päällisin puolin laite näyttää ehjältä.

Lue koko testi KotiMikron numerosta 03/2013, joka ilmestyy 7. helmikuuta. Lehden cd-levyltä voit katsoa kaikki seitsemän testistä kuvattua videota. Lehdestä voit lukea myös vaijerilukkoja valmistavan Kensington-yhtiön edustajan kommentit.


Jäljitä varastettu pcVarastettu tietokone voidaan jäljittää apuohjelman avulla

Ehkä sinua kiinnostaa...