Surf_komfi_152011

Vältä nettiretkien jäljet

Nettiselaimen historiatiedot voivat olla sekä hyödyllisiä että paljastavia. Kerromme, kuinka verkon selaileminen onnistuu jälkiä jättämättä viidellä yleisimmällä selainohjelmalla.

perjantai 11. toukokuuta 2012

Kaikissa nettiselaimissa on mukana toiminto, joka kerää historiatietoja vierailluista sivustoista. Sivuhistoriasta voi olla paljon apua hajamieliselle surffailijalle, sillä aikajärjestyksessä selattavasta luettelosta voi helposti tarkistaa esimerkiksi aiemmin löytyneen sivuston osoitteen, jos sivua ei tullut tallentaneeksi selaimen suosikkeihin tai kirjanmerkkeihin.

Osoitteiden lisäksi selaimet tallentavat paljon muitakin tietoja netin käytöstä. Ohjelman muistiin jäävät muun muassa käyttäjän tekemät nettihaut sekä tallennetut käyttäjätunnukset ja salasanat. Kiintolevyä tutkimalla voi myös selata sivustojen tallentamia evästeitä ja muita väliaikaisia internet-tiedostoja.

Yhteisessä käytössä olevalla tietokoneella nettiretket voi halutessaan pitää omana tietonaan siivoamalla selaimen tallentamat tiedot koneelta. Selainhistoriaa ei kuitenkaan tarvitse tyhjentää kokonaan, sillä kaikissa nykyisissä selaimissa on mahdollisuus estää tietojen tallentaminen istunnon aikana käyttämällä yksityistä selaustilaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...