Tietoturvayhtiö McAfeen perustaja hakkeroitu

Tietoturvaosaajakin voi joutua hakkerin uhriksi. Näin kävi tietoturvayhtiö McAfeen perustajalle, tietoturvaguru John McAfeelle.

tiistai 9. tammikuuta 2018 teksti H. Rasmussen


Joulun tienoilla McAfee-virustorjuntaohjelmastaan tunnettu, lähes tarunomainen John McAfee mainosti Twitterissä vähemmän tunnettuja kryptovaluuttoja.

Heti joulun jälkeen McAfee ilmoitti Twitter-tilillään, että hänen tilinsä on hakkeroitu ja että ”päivän kryptokolikko” -tviitti ei ollut hänen julkaisemansa.

John McAfee on miljoonille käyttäjille tuttu virustorjuntaohjelmansa takia, ja vaikka hän myikin yhtiönsä jo vuosia sitten, häntä arvostetaan edelleen tietoturva-asiantuntijana.

Kuka tahansa voi joutua hakkerin uhkriksi

McAfeen joutuminen hakkeroinnin kohteeksi kertoo vain sen, että vaaravyöhykkeessä ovat kaikki netin käyttäjät, osaamistasosta riippumatta.

John McAfee kirjoitti Twitterissä, että vaikka hän on tietoturvaekspertti, hänellä ei ole valtaa Twitterin tietoturvaan eikä hän pysty estämään väärennettyjen tilien luomista.

Oman sometilin, oli se sitten Twitter tai Facebook, suojaaminen alkaa vahvasta salasanasta. Sen käytössä on monilla toivomisen varaan, kuten Kehnoimmat salasanat vuonna 2017 jälleen kerran osoittaa.

Omaa tietoturvaa ja -suojaa voi vahvistaa käyttämällä KotiMikron Etunurkasta ladattavia tietoturvatyökaluja.

Kokeile KotiMikroa ja Etunurkkaa vain 3,90 eurolla!

Ehkä sinua kiinnostaa...