Safe2

Tietoturvaviikon teemana on vuorovaikutus ja nettiturvallisuus

Yhdeksättä Tietoturvapäivää vietetään Suomessa ja yli 60 muussa maassa tiistaina. Suomessa koko viikko 6 on Tietoturvaviikko.

maanantai 6. helmikuuta 2012

Tämän vuoden teemana on Connecting Generations, jolla halutaan kiinnittää huomiota aikuisten ja lasten vuorovaikutuksen merkitykseen lasten ja nuorten nettiturvallisuuden edistämisessä. Lapset ja nuoret tarvitsevat aikuisen elämänkokemusta oppiakseen fiksua ja turvallista netinkäyttöä, mutta myös aikuiset voivat oppia paljon lapsilta.

Tietoturvaviikolla on muun muassa Tietoturvapäivänä tiistaina tapahtumia peruskouluissa ympäri Suomea. Keskiviikkona on Tietoturvatapahtuma Finlandia-talolla Helsingissä. Ciscon, F-Securen ja TeliaSonera Finlandin järjestämä seminaari tietoturva-alan asiantuntijoille ja johtajille on osa Tietoturvaviikkoa.

Torstaina Viestintävirasto, Mediakasvatusseura, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus (MEKU) järjestävät 6-12-vuotiaiden lasten vanhemmille suunnatun seminaarin. Tilaisuus pidetään Valkoisessa salissa Helsingissä (Aleksanterinkatu 16–18) klo 17–19.30 ja se on kaikille avoin ja maksuton. Tilaisuus lähetään myös verkossa ja sitä voi seurata livenä MEKUn sivuilla.

Tietoturvaviikko näkyy myös eri sosiaalisen median palveluissa. Esimerkiksi Tietoturvapäivän Facebook-sivuilla julkaistaan päivittäin nettiturvallisuusaiheisia vinkkejä, kyselyitä ja paljon muuta.

Insafe-yhteistyöverkoston johdolla myös muut Euroopan maat järjestävät omia tapahtumiaan lapsille, nuorille ja aikuisille. Suomen Tietoturvapäivä-hanke on ollut mukana Insafe-verkostossa vuodesta 2007 lähtien.

Tietoturvapäivä järjestetään vuosittain helmikuussa. Tapahtuman tavoitteena on edistää turvallista ja fiksua internetin käyttöä. Lisätietoja saa Tietoturvaoppaasta ja Tietoturvakoulusta.

Ehkä sinua kiinnostaa...