Tietoturvalogo.jpg

Tietoturvaviikko: teemana yksityisyys verkossa

Kahdeksatta Tietoturvapäivää vietetään Suomessa ja yli 60 muussa maassa tiistaina 8. helmikuuta. Suomessa koko viikko 6 on Tietoturvaviikko. Tämän vuoden teemana on yksityisyys verkossa ja sosiaalisen median hyödyt ja riskit. Euroopan laajuinen kattoteema on virtuaalielämä.

maanantai 7. helmikuuta 2011

Netissä toimivat yhteisöpalvelut ovat tuoneet - paitsi helppoa yhteydenpitoa ystäviin ja muuta hauskaa - myös netin ongelmatilanteet entistä lähemmäs tavallista netinkäyttäjän arkea. Turvallinen yhteisöpalvelujen käyttäminen vaatii tarkkaavaisuutta, ja oman yksityisyyden varjelu on entistäkin tärkeämpää. Omien tietojen kertomista kannattaa harkita niin sosiaalisessa mediassa kuin muissakin verkkopalveluissa. Myös toisten yksityisyyttä pitää kunnioittaa.

Tietoturvapäivä-hanke järjestää Tietoturvaviikolla useita eri tapahtumia, joissa avataan yksityisyyden suojaamiseen liittyviä aiheita. Tietoturvapäivä on esillä myös sosiaalisen median eri palveluissa.

Tietoturvapäivä-hanke vastaa helmikuun loppuun asti yleisön kysymyksiin Suomi24-foorumilla omalla asiantuntijapalstallaan. Fiksusti netissä -palstalla keskustellaan turvallisesta ja fiksusta nettikäytöstä. Kampanjan tavoitteena on tarjota kaikenikäisille suomalaisille tietoa, näkemyksiä, asiantuntija-apua ja vertaistukea. Palstan aiheita ovat mm. yksityisyyden suoja, verkkoasioinnin turvallisuus, sosiaalisen median palveluiden turvallisuus sekä lasten ja nuorten nettikasvatus.

Palstalla voi myös kysellä netin käyttöön liittyviä vinkkejä tietoturva-asiantuntijoilta, jotka osallistuvat keskusteluihin arkipäivisin klo 10–16.

Insafe-yhteistyöverkoston johdolla myös muut Euroopan maat järjestävät omia tapahtumiaan lapsille, nuorille ja aikuisille. Euroopan laajuinen kattoteema on virtuaalielämä, miten tosielämä ja virtuaalielämä kulkevat käsi kädessä. Suomen Tietoturvapäivä-hanke on ollut mukana Insafe-verkostossa vuodesta 2007 lähtien.

Tietoturvapäivä järjestetään vuosittain helmikuussa ja sen tavoitteena on edistää turvallista ja fiksua internetin käyttöä. Tietoturvapäivän taustalla on yli 30 julkishallinnon organisaatiota, järjestöä ja yritystä.

Ehkä sinua kiinnostaa...