Torju lisukkeet asennuksen aikana

Unchecky on mainio apuohjelma, joka huomaa, jos käyttäjä on vahingossa asentamassa turhia tai haitallisia lisäohjelmia.

sunnuntai 2. huhtikuuta 2017 teksti C. Slot

Ilmaisten ohjelmien ominaisuus on, että ne tarjoavat lisäohjelmia varsinaisen ohjelman asennuksen aikana.

Hyvin tehty ja asiallinen ilmaisohjelma ei hämää käyttäjä asentamaan mitään ylimääräistä, vaan kertoo reilusti olevansa mainosrahoitteinen ohjelma.

Osa on valitettavasti sellaisia, että niiden kylkiäisinä on jopa haitallisia mainosohjelmia ja selainkaappareita, joiden asennusvalinta on vaikea huomata ja joista voi olla todella hankala päästä eroon.

Käyttäjän huomaamatta jääneet valinnat huomaa kuitenkin Unchecky, on mainio apuohjelma, joka valvoo taustalla ja huomaa, jos käyttäjä on vahingossa jättänyt valintamerkin turhan lisäohjelman kohdalle. 

Ohjelma poistaa lisukkeiden asennusvalinnat ja kertoo tästä käyttäjälle.

Unchecky on ilmainen

KotiMikron lukijana voit ladata Uncheckyn Etunurkasta. Ohjelma toimii taustalla ja tarkkailee asennusohjelmien lisävalintoja. 

Varmista, että tietoturvaohjelmistosi on ajan tasalla, ja ole aina varovainen verkossa liikkuessasi. Älä napsauta outoja linkkejä tai avaa tuntemattomilta tulleita liitetiedostoja.

Lue myös: Kuusi keinoa suojautua roskapostilta ja huijausviesteiltä

Tähän aikaan vuodesta pc on myös hyvä putsata paraatikuntoon. Siihen saat eväät artikkelista ”Tee kunnon kevätsiivous tietokoneelle”, joka on juuri ilmestyneessä KotiMikrossa 6/2017.

Tilaa KotiMikro, niin saat luettavaksi lehden 5 viimeisintä numeroa Wype-palvelussa.

Unchecky valvoo taustalla ja varoittaa käyttäjää, jo tämä on asentamassa turhia ja mahdollisesti haitallisia lisäohjelmia.

Ehkä sinua kiinnostaa...