Gratis antivirus

Ilmainen virustutka voi tulla kalliiksi

AVG Antivirus Free -torjuntaohjelmaa asentaessa on syytä olla tarkkana. Ilmaisen version sijasta saattaa vahingossa tulla asentaneeksi kokeiluversion.

torstai 14. huhtikuuta 2016

Ilmaista lounasta ei ole – ja se pätee myös virustorjuntaohjelmiin. Ilmaisuus tarkoittaa sitä, että ohjelman voi ladata ja asentaa luovuttamatta luottokortin numeroa minnekään. Ohjelman hinta on kuitenkin vähintään ruudulle ilmestyvät mainokset täysversiosta.

Suosittuihin ”ilmaisiin” virustutkiin kuuluva AVG Antivirus Free on tyypillinen esimerkki ohjelmasta, jonka liiketoimintaperiaatteita voi pitää jopa hyvän kauppatavan vastaisina.

AVG on tätä nykyä kuuluisa nimenomaan uudesta yksityisyyslinjauksestaan. Ohjelma kerää tietoja käyttäjästä käyttäjän luvalla ja tiedot ovat vapaata kauppatavaraa.

AVG:n keräämiin tietoihin kuuluu muun muassa käyttäjän sijainti, ip-osoite ja selaus- ja hakuhistoria.

Maksutonta AVG Antivirus Free -ohjelmaa asentaessa pitää myös huomata poistaa valintamerkki, joka määrittää asentamaan 30 päivän kokeiluversion. Jos asentaa vahingossa kokeiluversion ilmaisen sijasta, 30 päivän kuluttua pitää ostaa käyttöoikeus tai muuten ohjelma lakkaa toimimasta.

KotiMikron seuraavassa numerossa, joka ilmestyy 28.4. on laaja artikkeli siitä, kuinka ilmaisia jotkut ilmaisina markkinoidut virustutkat lopulta ovat.

Ehkä sinua kiinnostaa...