Bullguard_iot_scanner

BullGuard julkaisi tietoturvatyökalun esineiden internetille

Bullguard on julkaissut IoT Scannerin, ilmaisen työkalun, jolla voi tarkistaa nettiin kytkettyjen laitteidensa alttiuden hyökkäyksille.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Yhä useammat kodinkoneet ja muut kodin elektroniset vimpaimet ovat yhteydessä verkkoon. Kehitys, jota kuvataan termillä esineiden internet (internet of things, iot), johtaa siihen, että pian kaikkia sähköisiä laitteita ohjataan verkkoyhteyden avulla. Samalla korostuu tietoturvan merkitys.

Monien laitteiden heikko tietoturva tarkoittaa sitä, että rikolliset voivat hyökätä käyttäjän verkkoon minkä tahansa laitteen kautta. Jos esimerkiksi langaton valvontakamera ei ole suojattu salasanalla, sen kautta voidaan päästä käsiksi puhelimeesi tai kannettavaan tietokoneeseesi, vaikka ne olisi suojattu salasanalla.

Tarkista heikot lenkit BullGuardin Iot Scanner on kuluttajille suunnattu ilmainen selaimessa toimiva työkalu, jolla voi tarkistaa ovatko älylaitteet tai verkko suojassa hyökkäyksiltä.

BullGuardin skanneri käyttää Shodan.io-sivuston tietokantaa, jonka avulla se tunnistaa muun muassa huonosti suojatut valvontakamerat, itkuhälyttimet, älytelevisiot ja puettavat älylaitteet. Skanneri varoittaa, jos se havaitsee käyttäjällä julkisen laitteen tai verkkoliitännän.

Ehkä sinua kiinnostaa...