privatliv_komfi_032014

Suojaa yksityisyyttäsi

Yksityisiä asioita tallentuu nettiin helposti, ja kodin monia verkkolaitteita käytetään miettimättä sen tarkemmin, kuka pääsee tietoihin käsiksi.

torstai 6. helmikuuta 2014

Verkkosivuja selatessa tulee jättäneeksi jälkeensä monenlaisia tietoja sekä vapaaehtoisesti että tietämättään. Urkintaa vastaan voi suojatua yksinkertaisilla keinoilla, huolehtimalla niin tietoturvasta kuin tietosuojasta.

Kaikkea ei voi tietenkään pitää salassa, jos käyttää netin palveluita, mutta tärkeät tiedostot ja tiedot pystyy pitämään ominaan.

Yksityisiä tietoja löytyy muualtakin kuin Windowsista. Monilla on kotonaan erilaisia verkkoa käyttäviä laitteita, joihin tallennettuja tietoja käyttäjästä ja tämän käyttäytymisestä levitetään eteenpäin internetiin.

Oheisesta artikkelista voit lukea, kuinka suojaat yksityiset tiedot tietokoneessa, älykännykässä ja taulutietokoneessa. Artikkelissa esitellään myös apuohjelmia, joiden avulla suojaat tietojasi. Kleopatran avulla salaat tärkeimmät kansiosi, Clencachella pyyhit jättämäsi jäljet tietokoneelta ja Lockittightilla varaudut pahimpaa tilannetta, koneen katoamista varten.

Ehkä sinua kiinnostaa...