Saittivaras

Saittivaras muistuttaa verkon vaaroista

Tietoturvayhtiö Symantec muistuttaa ihmisiä verkon vaaroista erilaisella ja humoristisella kampanjalla. Animoitu Saittivaras herättää verkossa liikkujan miettimään omaa tietoturvaansa.

perjantai 27. toukokuuta 2011

Saittivaras käärii sivun rullalle, laittaa sen säkkiinsä ja häipyy.

Verkkorikollisuus on viime vuosina muuttunut yhä enemmän kohti järjestäytynyttä rikollisuutta, jonka tavoitteena on ansaita rahaa sivullisten kustannuksella. Symantecin Norton-tietoturvaohjelma muistuttaa ihmisiä verkon vaaroista poikkeuksellisella ja humoristisella kampanjalla. Tavoitteena on herätellä ihmisiä verkon vaaroihin ja muistuttaa, että tietoturvasta huolehtiminen on nykypäivänä tärkeää.

Symantec on yhteistyössä Mainostoimisto Staart Oy:n kanssa rakentanut fiktiivisen Saittivaras-hahmon, joka "varastaa" verkkosivuja. Animoitu Saittivaras käärii verkkosivun rullalle, laittaa sen säkkiin ja häipyy paikalta. Saittivaras.fi -sivustolta kävijä voi lähettää Saittivarkaan varastamaan myös ystävälle tutun verkkosivuston ja näin levittää sanomaa verkon vaaroista.

Kampanja on levinnyt ihmiseltä toiselle, ilman ostettua mainontaa. Ensimmäisen kahden viikon ajanjaksolla sivustolla oli kävijöitä yli 25 000.

"Saittivarkaan kuvitteellinen varkaus herättää jokaisen verkossa liikkujan miettimään ovatko omat tietoturva-asiat kunnossa", kommentoi Symantecin Norton-tuotteiden markkinoinnista vastaava Eeva Luoto.

"Toteutus on siis ollut varsin onnistunut, kuten jo alkuun aavistelimme. Staart esitti idean kampanjasta meille täällä Suomessa ja lähdimme innolla mukaan pilottimaana. Onnistunut kampanjakonsepti on herättänyt kiinnostusta muissa maayhtiöissä, joihin sitä tullaan mitä todennäköisimmin lokalisoimaan."

"Suurin vaara verkossa tällä hetkellä on luottokorttitietojen ja identiteettien varkaudet, joista voi koitua uhrille merkittävää taloudellista vahinkoa. Tämän vuoksi on yhä tärkeämpää huolehtia oman identiteetin, henkilötietojen ja tärkeiden tiedostojen suojaamisesta verkossa liikuttaessa", Symantecin Norton-tuotteiden myyntipäällikkö Ville Ahtiainen kertoo.

Ehkä sinua kiinnostaa...